Kız arkadaşını öldüren Türk'e sınır dışı

Kız arkadaşını öldüren Türk'e sınır dışı

Berlin'de hamile kız arkadaşını kasten öldüren bir Türk vatandaşı hakkında, sınır dışı kararı verildi.

BERLİN – Almanya’nın başkenti Berlin’de, hamile kız arkadaşını yakarak öldüren bir Türk vatandaşının sınır dışı kararı onandı. Berlin İdare Mahkemesi tarafından görülen duruşmada, 2015 yılında 14 yıl hapis cezasına çarptırılan Türk gencin, sınır dışı edilmesine yönelik karar uygun görüldü.

Muhtemelen 2029 yılında tahliye edilecek olan Türk gencin sınır dışı edilmesine yönelik karar, geçtiğimiz yıl Berlin Yabancılar Dairesi tarafından alınmıştı. Karara itiraz eden genç, Türkçesinin iyi olmadığını, ailesinin de Almanca konuştuğunu, Türkiye’de sosyal bağlantıları olmadığını ve Alman yaşam biçimine uyum sağladığını ve eylemin tekrarının veya özel bir tehlike durumunun mümkün olmadığını savundu.

Mahkeme ise söz konusu cinayetin spontane olmadığını, planlanarak, konuşularak ve hazırlanarak taammüden gerçekleştirildiğini dikkate aldığını açıkladı.

Hükümlünün Türkçe bildiğini ve ailesinden sosyal ve kültürel değerler konusunda da bir şeyler öğrendiğini kaydeden heyet, bekar ve çocuksuz bir kişinin sınır dışı edilmesinde bu çerçevede bir sorun olmadığını kararlaştırdı.

“Emsal teşkil eder”

Konuyla ilgili açıklama yapan Av. Memet Kılıç, bu kararı diğer mahkemelerin de emsal olarak kullanabileceğini söyledi.

“Kararın, Almanya’da doğmuş kişilerin de sınır dışı edilebileceğine ilişkin bir bir psikolojik duvarın yıkılması açısından önemli olduğunu belirten Kılıç, “Geçmişte de örnekleri vardı ama bu örnekler gün gençtikçe artıyor. Üst mahkeme bu kararı bozmazsa, bir yıldan fazla ceza alan her yabancının belirli koşullarda sınır dışı edilebilmesinin önü açılır” dedi.

HABERE YORUM KAT