Kimler Kinderzuschlag alabilir?

Kimler Kinderzuschlag alabilir?

Hartz IV alanlar, Kinderzuschlag alamazlar. Çalışanların geliri de çiftlerde en az 900 ve tek ebeveynlerde en az 600 avro olmalı.

OKTAN ERDİKMEN - Almanya’da salgın nedeniyle birçok çalışan işini kaybetti. Milyonlarca insan kısa çalışma ödeneğine geçmek zorunda kaldı ve gelir kaybına uğradı. Bu nedenle çok sayıda kişi alternatif gelir arayışlarına yöneldi.

Çocuk parası nedir ve kimlere ödenir?

Almanya'da çocuk parası alabilmek için, doğumdan sonra bir kere başvuru yapmanız yeterli. Çocuk 18 yaşına gelene kadar bu para ödenir. Eğer öğrenim - Ausbildung yapıyorsa 25 yaşına kadar bu ödeme devam eder. 18-21 yaş arasında, çalışmayan ve iş arayan çocuklar için bu para yine ödenir.  2020 yılı itibarıyla ödenen çocuk parası miktarı ilk 2 çocuk için çocuk başına aylık 204 avro, 3. çocuk için 210 ve 4. çocuktan itibaren de çocuk başına 235 avro. 

Kinderzuschlag nedir? Başvuru şartları nelerdir?

Kinderzuschlag, çalışan ancak geliri buna rağmen yeterli olmayan ailelere ödenir. Arbeitslosengeld II (Hartz IV) alanlar bu yardıma başvuramazlar.

Kinderzuschlag, çocuklar 25 yaşına gelene kadar talep edilebilir ancak evli olmamalılar ve aileleri ile birlikte yaşamaları gerekiyor. Bunun dışında:

  • Aynı çocuk için yalnızca bir kişi ek ödeme alabilir ve bu da çocuk parası ile birlikte ödenir.
  • Aylık brüt geliriniz çiftlerde en az 900 ve çocuğunu tek yetiştiren anne veya babalarda en az 600 avro olmalı.

Çocuk parası zammı almanın avantajlarından biri de çocuk bakım kurumları, eğitim ve sosyal katılım yardımı alabilmek. Çocuk zammı alıyorsanız kreş harcı ödemeniz gerekmiyor. Aynı zamanda okula ulaşım masrafları ve yıllık 150 avro okul yardımı da tarafınıza ödeniyor. Okul, anaokulu ve gündüz bakım evlerinde öğle yemeği ve bir günden uzun süren gezilerin masrafları da devlet tarafından karşılanır. Ancak bu ödemeleri alabilmek için adresinize en yakın İş Ajansı bürosuna başvuruda bulunmanız gerekir.

 

HABERE YORUM KAT
20 Yorum