Kılıçdaroğlu, Almanya'ya geliyor

Kılıçdaroğlu, Almanya'ya geliyor

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 28 Kasım'da yapacağı Almanya ziyareti kapsamında, Sosyal Demokrat Partisi (SPD) yetkilileriyle ve gurbetçilerle bir araya gelecek.

ANKARA - Yerel seçim hazırlıkları kapsamında aralarında büyükşehir ve illerin de bulunduğu 252 belediye başkan adayını açıklayan CHP'de, ay sonuna kadar yoğun bir gündem bulunuyor. 

Almanya'ya gidecek

Yurt içinde CHP'li belediyelerin bazı açılış törenlerine katılması beklenen Kılıçdaroğlu'nun 28 Kasım'da Almanya'ya gitmesi planlanıyor.

Kılıçdaroğlu'nun Almanya Sosyal Demokrat Partisi (SPD) yetkilileriyle görüşmesi, bazı temaslarda bulunması ve gurbetçilerle bir araya gelmesi öngörülüyor.

İnce randevu talep etmişti

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 25 Kasım'da Edirne'de Katı Atık Yönetim Birliği Çöp Gazı Elektrik Üretim Tesisi açılış törenine katılacak.

Kılıçdaroğlu, hafta başında randevu talep eden Muharrem İnce ile yerel seçimler kapsamında bir görüşme yapması öngörülüyor.

İnce, görüşmeye ilişkin, "Ben partinin Cumhurbaşkanı adayıyım. Yerel seçimler yaklaşmış. Sayın Genel Başkan ile görüşmemizden daha doğal bir şey olamaz" demişti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için de "Ben kendi kişisel derdimin peşinde değilim. Ben ülkenin, partinin peşindeyim." diyen İnce, adaylığı için üyelere sorulması şartının sürdüğünü bildirmişti. 

24 Ekim'de toplanan Parti Meclisinde (PM) 105 ilçe ve belde adayını açıklayan CHP'de, 14 Kasım'da gerçekleştirilen PM'de ise 147 aday belirlenmişti.

CHP'de ay sonuna doğru yeni bir PM toplanarak aday belirleme sürecinin devam edeceği belirtiliyor. Bu PM'de de üç büyükşehir olmasa da aralarında illerin de bulunduğu çok sayıda adayın kamuoyuna açıklanması öngörülüyor.

 

HABERE YORUM KAT