Kemal Kılıçdaroğlu’nun bilekliğinin sırrı ortaya çıktı!

Kemal Kılıçdaroğlu’nun bilekliğinin sırrı ortaya çıktı!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun taktığı bileklik dikkati çekti. Peki, Kemal Kılıçdaroğlu'nun taktığı Marteniçka bilekliği nedir?

CHP Genel Başkanı, ''Saat 22.00'de burada buluşalım'' diye seslendiği videoyu sosyal medya hesabından yayımladı.

Kılıçdaroğlu, paylaştığı videoya ''Birleşeceğiz ve kazanacağız. Ama kime karşı?'' notunu düştü. Kılıçdaroğlu'nun yayımladığı videoda taktığı, bir Balkan geleneği olan marteniçka bilekliği dikkat çekti. Kemal Kılıçdaroğlu'nun taktığı marteniçka bilekliğinin ne anlama geldiği merak ediliyor.

Marteniçka Nedir ?

Marteniçka, 1 Mart'tan başlayarak Mart'ın sonuna kadar takılan, beyaz ve kırmızı yünden yapılan bir süstür. Baharın gelişi münasebetiyle geleneksel Baba Marta (Marta Nine) günleri başlar. Çok eskilere dayanan Baba Marta, Bulgaristan'a has bir gelenektir. Bu günde Bulgarlar yakınlarına ve arkadaşlarına "martenitsa" olarak adlandırılan sembolleri, yıl boyu sağlık ve güç dileğiyle hediye ederler. Adete göre, martenitsalar kırlangıç veya leylek görünceye kadar taşınırlar. Marteniçkalar el yapımıdır, asla satın alınamaz, yalnızca hediye edilebilir, mütevazı bir dilekle bileğe bağlanır, baharda çiçek açan ilk ağaç dalına bağlanır ve yeterince beklenirse dilek mutlaka gerçekleşir.

HABERE YORUM KAT