Kasırganın bilançosu ağır oldu

Kasırganın bilançosu ağır oldu

Avrupa'yı ve Almanya'yı felç eden Friederike Kasırgası'nın bilançosu ağır oldu. İlk gün 6 kişi öldü, 150 bin eve elektrik verilemedi, bir kadın arabada doğum yaptı, yüzlerce uçak ve tren seferi iptal.

FRANKFURT - Almanya'yı felç eden Friederike Kasırgası Kuzey Ren Vestfalya'da (NRW) 3, Thrüngen'de, Brandenburg'da ve Mecklenburg-Vorpommern'de de 1'er kişinin ölümüne neden oldu. Kasırga, Hollanda, Fransa ve Çek Cumhuriyeti'ni de vurdu.

Almanya'nın NRW eyaletinde hayatını kaybeden bir kişinin, ağacın altında kalan 59 yaşındaki vatandaş olduğu açıklandı. 2 itfaiyeci görevdeyken yaşamını yitirdi. Bir transporter ve bir kamyon sürücüsü de trafik kazasında öldü. 

Kasırga nedeniyle hastaneye yetişemeyen bir hamile kadın, bebeğini arabanın içerisinde doğurdu. Bebeğin durumu iyi. 

İlk gün 150 bin eve elektrik verilemediği açıklanırken, sokaklarda devrilen ağaçlar ve arabalar günlük yaşamı tehlikeye soktu. Yetkililer özellikle yüksek düzeyde uyarı yapılan bölgelerde halkın mecbur kalmadıkça sokağa çıkmamasını isterken, yüzlerce tren ve uçak seferi de iptal oldu. 

Friederike'nin 2007 yılında meydana gelen Kyrill Kasırgası'ndan daha büyük bir etki yarattığı belirtilirken, en yüksek rüzgar hızının saatte 203 kilometreye ulaştığı vurgulandı.

Yetkililer araçla seyahat edecek vatandaşları da kayganlaşan yollara ve savrulan otomobillere karşı uyardılar. 

 

HABERE YORUM KAT