İki liseliyi okuldan gözaltına aldılar: Suçları, Erdoğan’a hakaret!

İki liseliyi okuldan gözaltına aldılar: Suçları, Erdoğan’a hakaret!

Liseliler Çağlayan Adliyesi’nde ifade için sıralarını beklerken Gerçek Gündem’e “durumun komikliğinin farkındayız” dedi.

8 Mart Feminist Gece Yürüyüşü’nde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a hakaret ettikleri gerekçesiyle 16 ve 17 yaşındaki iki liseli genç gözaltına alındı. Gençlerin evlerine polis tarafından yapılan baskında, okulda derste oldukları anlaşılınca, polis 50. Yıl Sabancı Anadolu Lisesi ve Erkut Soyak Anadolu Lisesi öğrencisi iki liseliyi dersten çıkararak gözaltına aldı.

“YETİŞKİNLER İFADEYE ÇAĞRILDI, LİSELİLERE GÖZALTI UYGULANDI”
Avukat Ayşe Özdemir, Feminist Gece Yürüyüşü’nde, polisin fotoğraflardan yola çıkarak, Erdoğan aleyhine slogan attıkları iddiasıyla 21 kişi hakkında işlem başlattığını, bu 21 kişiden yetişkin yaştaki 19’unun ifadeye davet edildiğini, iki liselinin ise savcının sözlü talimatıyla, polis marifetiyle gözaltına alındığını belirtti. Avukat Özdemir, yapılan işlemin hukuksuz olduğunu söyledi.

Çağlayan Adliyesi’nde ifadeleri alınmak üzere bekletilen liseli gençler Gerçek Gündem’e özgür kaldıktan sonra daha ayrıntılı açıklama yapacaklarını ama derse girememek bir yana, durumu komik bulduklarını söyledi.

İFADE VEREN ÖĞRENCİLER SERBEST BIRAKILDI
Gözaltına alınan öğrenciler, İstanbul Adliyesi'nde ifade vermelerinin ardından serbest bırakıldı.

HABERE YORUM KAT