İBB Meclisi karıştı... AK Partililer ve İyi Partililer birbirine girdi
İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisinde su fiyatlarının görüşüldüğü oturumda tartışma çıktı. İYİ Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan konuşması sırasında AK Parti’li meclis üyelerine “İstanbul halkı aklı başındadır. Bakın bu aklı başında olduğunu size 31 Mart'ta da göstermiştir 23 Haziran'da göstermiştir. Burada akıllanmayan birileri varsa sizsiniz, bakın gidiyorsunuz, Çok hızlı gidiyorsunuz. Biz burada konuşurken siz dışarıya çıktığınız gibi. Bakın burada çok meclis üyeleriniz var, birçok belediye başkanlarınız var. Buralardan içeri giremeyeceksiniz, halk sokmayacak sizi buralara” dedi. AK Parti’lilerin ayağa kalkarak Özkan’a doğru yürümesi üzerine oturuma ara verildi.
İBB Meclisi’ndeki İSKİ Olağanüstü Genel Kurulu, Yenikapı Kadir Topbaş Gösteri ve Sanat Merkezinde yapıldı. Su zammının görüşüldüğü kurulda İYİ Parti Grup Başkan Vekili İbrahim Özkan’ın konuşma yaptığı sırada partililer arasında sözlü atışma yaşandı. Özkan konuşurken, bazı AK Parti’lilerin ayağa kalkıp Özkan’a doğru yürümesi üzerine İBB Meclisi 1. Başkan Vekili Zeynel Abidin Okul oturuma ara verdi.
Erdoğan ve İmamoğlu cuma namazında karşılaştı: 'Ben konuşmadım, yaklaşık 40 ceviz kırdım ve yedim'
İYİ Parti Grup Başkanvekili İbrahim Özkan’ın konuşmasının satır başları şöyle:
NİYE BU KADAR STRES OLUYORSUNUZ:
Genel kurulun sükûnet içerisinde devam etmesi hepimizin dileğidir. Fakat tansiyonun yükseltecek olan söylemlerden kaçınmamız lazım. Ben ilk defa Tevfik (Göksu) Bey'i bu kadar hararetli, bu kadar heyecanlı, yerinde duramaz bir halde gördüm. Niye bu kadar stres oluyorsunuz. Şimdi İSKİ'nin bir tarifesi yok, bakın sayın AK Parti grubu, İSKİ bir tarife hazırlamak için, bütçe için toplandık. Burada birtakım gerekçeler sunuldu ortaya. Bu yüzden ilave bir bütçeye talep var ve bir tarife oluşturmamız lazım. Tarife için bir fiyat belirlemiş idare ve bu talebinin genel kuruldan karşılanmasını istiyor. Şimdi burada konuşmalarımızı sadece şuna indirgemeyin bakın. ‘İmamoğlu, yerel seçimler öncesi halka şunu vaat etti gerçeği bilmiyordu şimdi İSKİ’yi zor durumda bıraktı…’ hayır efendim. O dönem İSKİ’nin içinden veriler alınıyordu, İSKİ İstanbul'a suyu pahalı satıyordu. Bakın İSKİ kaynaklarını İBB’ye kullandırdı. Sayın İmamoğlu döneminde İSKİ’den İBB bir lira borç aldı mı Sayın Genel Müdür? Almadı. Geçmiş dönemden kalma üç milyarın üzerinde büyükşehir belediyesinin borcu var.
İSKİ’NİN EN BÜYÜK GİDER KALEMLERİNDEN BİRİ DE ELEKTRİK: İGDAŞ’da da aynısını yaptınız. İGDAŞ’ın da 31 Ocak itibariyle 2.7 milyar Türk lirası borcunu ödedik. Şimdi suya yüzde yüzü, elektriğe yüzde yüz yirmi yedi zam yapmışsınız plan bütçe komisyon başkanı arkadaşım da kalkıyor sanki İSKİ elektrik satıyor diyor. İSKİ'nin en büyük gider kalemlerinden biri elektrik. Bu aktarma istasyonlarında pompalar çalışıyor. Bakın 3 milyar liraya çıkmış bir elektrik faturasından bahsediyoruz. Daha nereye gideceği de belli değil. Teklif etmiş olduğunuz ve oylanacak olan teklifiniz 1.4 milyar civarında yani elektrik faturasını dahi ödeyemiyor. Yatırım programı var önünüzde bu kadar yatırım yapılacak, müsilaj problemi yok mu bu ülkenin kardeşim yahu?
BURADA ÇOĞUNLUĞUNUZA GÜVENİP KALKIP İNSANLARI TEHDİT ETMEYİN:
Ya siz nasıl hesap yapıyorsunuz? Yapmış olduğunuz hesap tamamen siyaset. Bakın zulmeden yüzde 127’ye sesini çıkarmayanlar, merhamet timsali kesilmişsiniz. Bunlar kabul edilebilir durumlar değildir. İSKİ’nin ortaya getirmiş olduğu tarifeyi, kabul edersiniz kabul etmezsiniz. Yani burada çoğunluğunuza güvenip kalkıp insanları tehdit etmeyin. İSKİ Genel Kurulu gündemsiz kalmış. Hayır gündemsiz kalmamıştır ortada gündem vardır. Genel Kurul çağrısı yapılmıştır, Genel Kurul açılmıştır. Gelen numaralarıyla belli olan gündemlere evet dersiniz hayır dersiniz herkes işine gücüne bakar. Bunun siyasetinin yapılacağı yer siyaset arenasıdır. Genel Kurul salonu değildir.
VATANDAŞ KİMSENİN DİLENCİSİ DEĞİLDİR:
Bunları halkımıza anlatmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle bu işin siyasetini kimse yapmasın. Tevfik bey şunu söylüyor, diyor ki devlet diyor yüzde 75 sübvanse ediyor. Sübvanse ne demek, vatandaş ödeyemiyor devlet olarak ben ödüyorum diyorsun. Nereden ödüyorsun bunu? Topladığım vergilerle ödüyorsun. Bakın, 25 bin dolar milli gelir için gelenlersiniz. Bugün ülkenin kişi başına düşen milli geliri 7 bin dolarlara düşmüş. Mozambik, Bangladeş seviyesine çekmişsiniz ülkeyi kardeşim. 25 bin dolara bu ülkeyi çıkartın kardeşim. Vatandaş kimsenin dilencisi değil vatandaş gider kendi faturasını öder.
BURALARDAN İÇERİ GİREMEYECEKSİNİZ. HALK SOKMAYACAK SİZİ BURALARA:
Bakın İstanbul Büyükşehir Belediyesi askıda fatura uygulamasını getirdi. Millet birbirinin faturasını öder hale geldi. Ekmek kuyruklarına bu ülkeyi getirenler sizlersiniz. İstanbulluların aklıyla alay etmeyin diyorsunuz. İstanbul halkı aklı başındadır. Bakın bu aklı başında olduğunu size 31 Mart'ta da göstermiştir 23 Haziran'da göstermiştir. Burada akıllanmayan birileri varsa sizsiniz, bakın gidiyorsunuz. Gidiyorsunuz. Çok hızlı gidiyorsunuz. Biz burada konuşurken dışarıya çıktığınız gibi bakın burada öyle meclis üyeleriniz var, birçok belediye başkanlarınız var. Buralardan içeri giremeyeceksiniz, halk sokmayacak sizi buralara. O yüzden İSKİ Genel Kurulunu, İSKİ Genel Kurulunda gündem maddelerini oylamasına geçelim.”