Hilal Kaplan'dan çok konuşulacak Nagehan Alçı çıkışı!

Hilal Kaplan'dan çok konuşulacak Nagehan Alçı çıkışı!

Haber Global’de Buket Aydın’ın sorularını yanıtlayan Hilal Kaplan, Habertürk yazarı Nagehan Alçı hakkında dikkat çeken bir açıklama yaptı.

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın ağabeyi Serhat Albayrak’ın başında bulunduğu Turkuvaz Medya’ya ait Sabah gazetesi yazarı Hilal Kaplan Haber Global'de Buket Aydın'ın konuğu oldu.

 Buket Aydın, Hilal Kaplan’a “Hükümete yakın gazeteciler 'parlamenter sisteme dönülsün' dedi. Hatta benim programımda Nagehan Alçı ve Rasim Ozan Kütahyalı. İçerde de bir fikir ayrılığı mı var sorusu akla geliyor. Yok ama siz ne düşünüyorsunuz?” sorusunu yöneltti.

 Kaplan, "Nagehan Alçı hükümete yakın bir gazeteci değil. Erdoğan rejimi diyen bir gazeteciden bahsediyorsunuz" diye yanıt verdi.

Hilal Kaplan açıklamasında ''Cumhuriyet tarihinin en çapsız bakanı demişti Kılıçdaroğlu, Davutoğlu için. Babacan 5 yıldır sustu. Darbe girişimi oldu, Suriye'de harekatlar... Ondan sonra da kurtarıcı benim tavrıyla ortaya çıktı. Oy almak isteyen herkes ekonomiye dair bir şeyler söylemek zorunda. 6'lı masanın son planı bir şekilde AK Parti'den muhafazakarları kazanmaya çalışmak. Erdoğan'sız Türkiye saplantıları akılları da öldürüyor. Bildirilerde en başa parlamenter sistemi koymak. Halk, zaten seçimi yapmış. Sanki parlamenter sistemle Türkiye onlarca kriz yaşamamış gibi. Muhalefet, çok rahat umut vaat edebilir. ABD'den darbe gecesi tarafsız bir açıklama geldi. Ana muhalefet lideri 'Erdoğan ABD'ye kaçacak' diyor. Firari FETÖ'cüler ne diyorsa o da onu söylüyor. Firari FETÖ'cü elebaşlarıyla aynı söylemleri söyledi.

Nagehan Alçı, hükümete yakın bir gazeteci değil. Erdoğan rejimi diyen bir gazeteci. İstikrarı sağlayan Başkanlık sistemi. 6'lı ittifakta olduğu gibi her kafadan bir ses çıksa karar alma mekanizmalarının ne kadar yavaş işleyeceğini düşünün. Dış politikada attığımız adımlara kadar ne kadar doğru bir karar olduğunu görüyoruz.'' ifadelerini kullandı.

 

HABERE YORUM KAT