Hessen'de sağlık alanındaki yeterlilikte büyük eksiklikler

Hessen'de sağlık alanındaki yeterlilikte büyük eksiklikler

AOK Hessen´nin „Aşılar ve ilk yardım hakkında“ yapmış olduğu anketi ve bunun sonuçları.

NECATİ ŞUÖZER - Hessen eyaletinde oturanların yüzde 83'ü sağlıkta bilgi yeterliliğinin çok iyi veya oldukça iyi olduğuna inanıyorlar. Telefonda, AOK Hessen adına korona salgının dan kısa bir süre önce yapılan temsili bir anketin sonuçların sizinle paylaşmak istiyoruz Gerçek anlamda bu öz değerlendirmeler doğru mu? Veya nerede eksik ve şüpheler var.

İlk yardım konusunda ankete katılanların yüzde 26'sı açık bir şekilde itiraf ederek, bu konu hakkında çok fazla fikire sahip olmadıklarını belirtirken, 12% bir kısım ise ilk yardım hakkında hiç fikirlerinin olmadıklarını beyan etmişlerdir. Buda bize eyaletteki halkın yüzde 38 lik kısımı ilk yardım konusunda yeterli fikir ve önlemler hakkında bilgiye sahip olmadıklarını göstermektedir. 

Yine Hessen'de yaşayan her beş kişiden birinin aşı durumu hakkında yeterli bilgiye sahip olmadığı anket neticinde ortaya çıkmıştır. Toplamda ankete katılanların yüzde 26'sı hangi aşıların önerildiğini bilmemektedirler, Bu konu hakkında kapsamlı ve kolay anlaşılabilir bilgiler internet ortamında en fazla sadece tıklama mesafesinde sigortalıların kurum olarak hizmetine sunulmaktadır.

Ankette kalp krizi ve felç belirtileri hakkında her dört kişiden birinin bu konular hakkında çok az veya hiç bir bilgiye sahip olduklarını belirtmektedirler. Örneğin, felç hastalığının belirtilerinin önemsiz hastalıklarının belirtisi gibi algılanıldığında, gecikmeli olarak doktora gidildiğinden ötürü, malesef geç kalınılmış olunuyor. 

Tansiyon ölçümü düzenli olarak yapılmaktadır. Hessen´de yaşayanların yüzde 68'inde bir tansiyon aleti bulunmaktadır hatta 60 yaş ve üstü insanlarda bu miktar hemen hemen yüzde 85 oranındadır.

HABERE YORUM KAT