"Hans alsa sesiniz çıkmaz"

"Hans alsa sesiniz çıkmaz"

Katar emirinin Kanalistanbul güzergahından arazi almasını değerlendiren Erdoğan, "George, Hans vesaire gelip almaya kalksa herhalde kimsenin sesi çıkmaz. Bunun önünde yasal bir mani söz konusu mu? Suud Kralı da Sevda Tepesi’ni almıştı" dedi.

ANKARA - Katar Emiri Şeyh Tamim bin Hamit el Sani’nin annesinin Türkiye’de şirket kurup Kanal İstanbul güzergahında 44 dönüm arazi almasını değerlendiren Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, “Katar emirinin annesinin ülkemizden gayrimenkul satın almasına mani yasal olarak herhangi bir şey söz konusu mu? Yani bunu herhangi bir yerden George, Hans vesaire gelip almaya kalksa herhalde kimsenin sesi çıkmaz. Yani Katar emirinin annesi böyle bir alım yaptığı zaman niye rahatsız oluyorlar?” dedi.

Her yerde alıyorlar

Katar emirinin kendisinin de zaten çeşitli yerler aldığını söyleyen Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Allah rahmet etsin Turgut (Özal) bey döneminde o zamanki Suud Kralı, Sevda Tepesi’nde büyük bir yer almışlardı. Zamanın belediye başkanı orada ‘İmar noktasında herhangi bir sıkıntı yok’ demişti ve Turgut bey de o beyana inanarak Suud kralına bunu söylemişti. Tabii orada da imar noktasında sıkıntı olduğu için o iş yürümedi. Ve hala o yer onlara ait. Bunlar çok tuhaf şeyler. Yani ülkemiz için hakikaten şık değil. Bunlar ülkemizin özellikle bu tür tasarruflarını aleyhe çevirecek adımlar, lehte şeyler değil. Yani İspanya’da bugün bakıyorsunuz adamlar dünyanın değişik yerlerinden nice insanlara, iş adamlarına, devlet başkanlarına yerler satıyorlar. Aynı şekilde Amerika’sında Almanya’sında bütün bunlar var. Bizim uluslararası çapta attığımız bu tür adımlarda yasal düzenlemesi var, her şeyi var bunların. Beyler rahatsız oluyor.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
1 Yorum