Hanau'da binlerce kişi ırkçı terörü lanetledi

Hanau'da binlerce kişi ırkçı terörü lanetledi

Almanya'nın Hanau kentinde, ırkçı terör saldırısını protesto etmek için binlerce kişinin katılımıyla bir yürüyüş düzenlendi.

HANAU - Almanya'nın Hanau kentinde Türklere ait iki nargile kafeye düzenlenen ırkçı terör saldırısını protesto etmek için sivil toplum kuruluşları öncülüğünde toplanan binlerce kişi, "Teröre ve İslam düşmanlığına karşı" sloganıyla yürüyüş düzenliyor. İkinci saldırının yaşandığı ve 6 kişinin hayatını kaybettiği Kurt-Schumacher Meydanı'ndan başlayan yürüyüş, 2,5 kilometre uzaklıktaki ilk saldırının gerçekleştiği Heumarkt semtine kadar sürecek. Göstericiler daha sonra Marktplatz Meydanı’nda açıklama yapacak.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Yürüyüşe Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ali Kemal Aydın, Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı, AK Parti Milletvekili Zafer Sarıkaya, CHP milletvekilleri Abdurrahman Tutdere ve Ünal Demirtaş da katıldı.

20200223_2_40993271_52428164_web.jpg

Almanya'nın Hanau kentinde 19 Şubat gecesi Heumarkt ve Kurt-Schumacher caddeleri üzerindeki iki nargile kafeye silahlı saldırı düzenlenmişti. Yaşları 21 ile 44 arasındaki 9 kişiyi öldüren 43 yaşındaki Tobias Rathjen, saldırının ardından evine giderek 72 yaşındaki annesi Gabrielle Rathjen'i ve daha sonra kendisini öldürmüştü.

Saldırıda Ferhat Ünvar, Gökhan Gültekin, Fatih Saraçoğlu, Sedat Gürbüz adlı Türk vatandaşları ile Hamza Kurtovi (Bosnalı), Mercedes Kierpacz (Polonyalı), Kaloyan Velkov (Bulgar), Vili Viorel Pun (Romanyalı), Said Nasser El Hashemi (Afganistanlı) hayatını kaybetmişti.

HABERE YORUM KAT
1 Yorum