Hamburg'da grev ve boykot çağrısı

Hamburg'da grev ve boykot çağrısı

Ramazan Avcı İnisiyatifi, Hanau katliamını protesto etmek amacıyla, Hamburg'da grev ve boykot çağrısı yaptı. Konuyla ilgili 12 Mart 2020 18:30'da bir hazırlık toplantısı düzenlenecek.

Ramazan Avcı İnisiyatifi, Hanau'daki ırkçı katliamı protesto etmek amacıyla grev ve boykot çağrısı yaptı. Birçok kesimden destek gören çağrıyla ilgili 12 Mart 2020 tarihinde saat 18:30'da hazırlık toplantısı düzenlenecek.

Hanau'daki Irkçı Katliama karşı Hamburg'da bir "Grev ve Boykot Günü" için, organize ve angaje olmak isteyenleri ilk buluşma için davet ettiklerini belirten Gürsel Yıldırım, Fux-Kaserne, Bodenstedtstr. 16, 22765 Hamburg (Hinterhof Eingang West, 2. Stock) adresindeki toplantının herkese açık oduğunu dile getirdi.

 

Konuyla ilgili yapılan açıklamanın tam metni şu şekilde:

Sevgili Dostlar,

19 Şubat 2020 tarihinde Hanau'da bir ırkçı katliam gerçekleşti. Dokuz göçmen kökenli bir Nazi tarafından vurularak katledildi. Beş kişi ise ağır yaralandı. Ferhat Unvar, Gökhan Gültekin, Hamza Kurtovic, Said Nesar Hashemi, Mercedes Kierpacz, Sedat Gürbüz, Kalojan Velkov, Vili Viorel Păun ve Fatih Saraçoğlu hayatlarından, sevdiklerinden koparıldılar.

Yeter artık!! Sabrımızın bitti!!

Hanau'da 22 Şubatta düzenlenen mitingde katliama nasıl bir reaksiyon gösterilmesi konusunda Ramazan Avcı İnisiyatifi olarak cevabımız çok netti:

"Susmak boyun eğmektir!"

Ramazan Avcı İnisiyatifi özetle böyle bir katliam sonrası Almanya'da, gündemin siyasetçiler belirlediği gündem doğrultusunda günlük rutin yaşam akışına geçilmesinin kabul edilemeyeceğini ve sadece sokak gösterilerinin düzenlenmesinin yeterli olmayacağını vurguladık. Bugün artık alışılmışın dışına çıkmak, Irkçılığa Karşı Mücadele'de, kınama mesajları yayınlama, yürüyüşler, mitingler gibi, alışılmış şeylerin ötesine gitmenin gerekliliğini vurguladık. Irkçılığa Karşı Örgütlenme ve Öz Savunma olmazsa olmaz dedik. “Bugün ırkçılığa karşı öz örgütlenme ve öz savunma, okullarda, çocuk yuvalarında, üniversitelerde ve mahallelerde grevler organize demek demektir.. Göçmenlerin işlettiği fabrikalar, iş yerleri, dükkanlar, mağazalar ve başka iş alanları da bir günlük greve katılmalı” dedik. “Almanya genelinde grevler organize edilmesi” için çağrı yaptık ve bunu Hanau’da doğrudan “Göçmenlerden talep ediyoruz” dedik.

Bu arada YouTube'de( https://www.youtube.com/watch?v=ZzuyMB-s3Jk) yayınlanan Genel Grev  çağrımız karşılık buldu. Almanya genelinde ve yerellerde Irkçılığa Karşı Örgütlenme ve ortak hareket etme gerekliliğini duyan ağlar ve birliktelikler oluşturulmuş halde. Ramazan Avcı İnisiyatifinin çağrısı üzerine, somut olarak 8 Mayıs 2020 için tüm Almanya'da düzenlenecek olan " Ülke Çapında Irkçılığa Karşı Protesto ve Grev!” çağrısı mevcut. Türkçe ve almancanın yanı sıra, diğer bir çok dillerde çevririsi olan çağrı şurada bulunmaktadır: https://keinruhigeshinterland.org/2020/02/28/8-mai-2020-bundesweiter-protest-streik-gegen-rassismus/

Hanau'da, 22.02.20 günü Cumartesi mitingde yapılan çağrımızın Almanya genelinde yayılması bizleri motive ediyor.

Bu nedenle Hamburg'da da Göçmenler ve Irkçılığa Karşı Birlikte Mücadele için ortak hareket etme gerekliliğini duyuyoruz. Irkçılığa Karşı Mücadelede herkesin bir araya gelmesini umut ediyoruz. Bu doğrultuda, Hanau'daki Irkçı Katliama karşı hep birlikte ortak tepki göstermek için, Ramazan Avcı İniyatifi’nin de içerisinde bununduğu bir çağrı bulunmaktadırSomut olarak Hanau'daki Irkçı Katliama karşı Hamburg'da bir "Grev ve Boykot Günü" için, organize ve angaje olmak isteyenleri ilk buluşma için davet ediyoruz. Bu toplantı ırkçılığı lanetleyen ve ırkçılık karşıtı çalışmanın içinde yer almak isteyen herkese açıktır.

Toplantı, Perşembe, 12.03.2020, Saat: 18:30 de başlayacaktır.

Toplantı yeri: fux-kaserne, Bodenstedtstr. 16, 22765 Hamburg (Hinterhof Eingang West, 2. Stock)

Imzalarıyla bu Toplantıya Çağıranlar:

Ramazan Avcı İniyatifi, Hamburg

Semra Ertan İniyatifi, Hamburg

Black Community Hamburg

VVN-BdA e.V. Hamburg

Hamburger Bündnis gegen Rechts,

Aufstehen gegen Rassismus Hamburg

Die Vielen Hamburg

Antifaschistische Gruppen aus Schleswig-Holstein

Justice For Mbobda, Hamburg

Initiative in Gedenken an Oury Jalloh

BLACK COMMUNITY - Coalition for Justice and Self- Defence

Black History Month, Hamburg

ARRiVATi, Hamburg

AFROTOPIA - Africa Center in Hamburg

Black History Month, Hamburg

AKONDA eine-Welt-Cafe, Hamburg

Tschobe for Freedom

ARCA

Black Power Germany

ISD Hamburg

Lampedusa in Hamburg, Hamburg

Initiative in Gedenken an Yaya Jiabbi,Hamburg

ADHK-Hamburg

Mujeres en Moviento, Hamburg

Voz latina, Hamburg

Mujeres* Sin Fronteras, Hamburg

.....................

 

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

 

İletişim/Kontakt:

Ramazan Avcı İnisiyatifi, Gürsel Yıldırım

e-posta/e-mail: [email protected], Tel.: 0176 659 005 44

Über Facebook: Zu Gedenken an Ramazan Avci

https://www.facebook.com/groups/211618055586474

 

HABERE YORUM KAT