Haksız yere aldığı yardımı geri ödeyecek
FRANKFURT - Almanya'da yaşayan ve yurt dışında bankaki banka hesabında para olmasına rağmen, İş Ajansı'ndan sosyal yardım alan çifte 175 bin avro ceza kesildi. Bremen'de görülen mahkemede, İsviçre'deki banka hesabını Sosyal Yardım Dairesi'nden gizleyen çift, söz konusu hesabın Almanya'nın eline geçen bir CD'de ortaya çıkmasının ardından mahkemeye verilmişti. Söz konusu CD'deki bilgilere göre bir İsviçre Bankası'nda 147 bin avro parası olduğu ortaya çıkan çift, mahkeme kararıyla aldkları yardımları geri ödemek zorunda kalacak.
Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya eyaleti İsviçre'den içinde Alman vergi mükelleflerinin isimlerinin bulunduğu CD'yi satın almıştı.
Son günlerde kamuoyunda sıkça tartışılan Otomatik Bilgi Transferi Anlaşması'nın da bu gibi olaylara neden olabileceği belirtiliyor. Konuyla ilgili olarak ARTI49 canlı yayınına katılan ve Oktan Erdikmen'in sorularını yanıtlayan Av. Memet Kılıç, söz konusu anlaşmanın hükümet tarafından önemsizmiş gibi gösterilmeye çalışıltığını ancak durumun çok ciddi olduğunu söylemişti.
Programı buradan izleyebilirsiniz: