Gurbetçiye yine üvey evlat muamelesi

Gurbetçiye yine üvey evlat muamelesi

İç hat uçak biletlerine 450 lira tavan fiyat getirildi ancak gurbetçileri ilgilendiren dış hat uçuşları kapsam dışı bırakıldı. İzin sezonunda kazıklanmaya devam edeceğiz. 

OKTAN ERDİKMEN - Avrupa’da yaşayan vatandaşlarımızın en çok şikayet ettikleri konuların başında, yaz sezonunda fahiş fiyatlarla uçak bileti satılması geliyor. 

AKP hükümeti, 2015 seçimlerinden önce uçak biletlerinde yüzde 20 indirim yapılacağı sözünü vermişti ancak bu sözünü tutmadı. 

CHP’nin TBMM’ye sunduğu, yurt dışı uçak biletlerine tavan fiyat getirilmesine yönelik kanun teklifi de reddedilmişti. 

Mahmut Tanal imzasıyla meclise sunulan teklifte, yurt dışındaki vatandaşların sömürülmesinin engellenmesi için, Avrupa - Türkiye hatlarında tek yön 120 avroluk bir tavan fiyat getirilmesi teklif edilmişti.

Bu teklif kabul edilmemişti ancak bugün itibarıyla, Türkiye’de astronomik fiyatlara satılan uçak biletlerine tavan fiyat getirildi. Hava yolu şirketleri, bayram ve özel gün ayrımı yapmadan, tüm biletleri en fazla 450 liradan satacaklar. Daha öncesinde 352 lira olarak belirlenen ancak uygulanmayan tavan fiyat da böylelikle güncellenmiş oldu. 

İç hatlardaki business class ile yurt dışı biletleri ise kapsam dışı bırakıldı. Böylelikle, gurbetçiler tıpkı emeklilik düzenlemesinde olduğu gibi, iş adamı kategorisinde değerlendirildi.

Yeni emeklilik kanununda, Avrupa’daki Türk işçinin SSK üzerinden işçi olarak borçlanması engellenmiş, onun yerine 2 kat prim ödeyip yarı maaş alacağı ve Türkiye’deki iş verenlerin katıldığı BAĞ-KUR üzerinden emekli olması istenmişti. 

Böylelikle, gurbetçiler 2019 yılında, askerlik bedelinin 5133 avroya çıkarılması, telefon açtırma ücretlerinin 1500 lira yapılması, SSK borçlanmasının kaldırılması ve genelgeyle günlerin geriye dönük hesaplanması, hastanelerde sadece acil servislerde tedavi olunması gibi darbelere ek olarak, bir darbe daha yemiş oldu.

Bakalım seçimlere kadar daha neler göreceğiz…

HABERE YORUM KAT