Gurbetçinin sırtından siyaseti bırakın

Gurbetçinin sırtından siyaseti bırakın

Mevlüt Çavuşoğlu’nun Avusturya’ya gelip yasaklanan bozkurt işareti yapacak olmasını eleştiren CHP Avusturya Başkanı Çağdaş Arslan, AKP’nin gurbetçilerin sırtından siyaset yapmayı bırakmasını istedi.

VİYANA - CHP Avusturya Birliği Başkanı Çağdaş Arslan, bozkurt yasağı tartışmalarının Avusturya’da yaşayan gurbetçileri olumsuz etkilediğini belirterek, “Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun Avusturya’ya gelip bozkurt işareti yapacağını söylemesi, burada yaşayan insanlarımızı kötü etkiledi. Çavuşoğlu’nun Avusturya’ya gelip bozkurt yapmasının kimseye bir faydası olmaz” dedi.

Halk Tv canlı yayınında Gazeteci Oktan Erdikmen’in sorularını yanıtlayan Arslan, ilke olarak yasaklara karşı olduklarını, herhangi bir ifadeyi, fikri veya sembolü yasaklamanın çözüm getirmeyeceğini söyledi.

‘Siyasetçiler daha duyarlı olmalı’

Referandum öncesi sürdürülen gerginlik politikasının birçok açıdan olumsuz sonuçları olduğunu kaydeden Arslan, “AKP’liler daha sonra Türkiye’ye geri gidiyorlar ama olan gurbetçiye oluyor. Avusturya’da binlerce kişiye çifte vatandaşlık soruşturması açıldı. Siyasetçilerin daha duyarlı olması ve Türkiye’de 2 oy fazla alacağım diye, 2 belediye fazla kazanacağım diye böyle açıklamalar yapmaması gerekir” dedi.

‘Gurbetçilerin başka sorunları var’

Yurt dışında yaşayan vatandaşların çok farklı sorunları olduğunu ve CHP olarak bu sorunların çözülmesi için çaba gösterdiklerini vurgulayan Çağdaş Arslan, “Hükümet her seçim öncesi böyle bir tartışma başlatarak, iç kamuoyundaki milliyetçi imajını güçlendirmek istiyor. Bu AKP’nin de, Avrupa’daki aşırı sağ partilerin de işine geliyor. Ancak bundan Avrupa’da yaşayan her görüşten vatandaşımız zarar görüyor” diye konuştu.

Röportajın tamamını buradan izleyebilirsiniz: 

 

HABERE YORUM KAT