Gurbetçiler bulunduğu ülkede siyaset yapsın

Gurbetçiler bulunduğu ülkede siyaset yapsın

AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, yurt dışında yaşayan Türkiye kökenlilere, bulundukları ülkelerde siyasete daha fazla katılmaları, siyasi partilere üye ve seçimlerde aday olmaları çağrısında bulundu.

KÖLN - Köln’e yaptığı ziyareti değerlendiren AK Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Avrupa’daki Türkiye kökenlilerin her bakımdan kendileri için büyük bir güç olduğunu, özellikle lobi faaliyetlerinde daha etkili değerlendirilmeleri gerektiğini vurguladı ve şöyle dedi:

“Bu da vatandaşlarımızın, içlerinde bulundukları ülkelerde ve bölgelerde daha güçlü hale gelmeleriyle ilgili bir durum. Vatandaşlarımız asimile olmadan, kendi ülkeleriyle ve kimlikleriyle bağlarını koparmadan, içinde bulundukları ülkede çok daha aktif hale gelmek durumundalar.”

"Partilere üye ve aday olun"

“Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın içinde bulunduklarını bölgelerde ve ülkelerde siyasete daha fazla katılmalarını istiyoruz. Vatandaşlarımızın sadece Türkiye’deki seçimlere değil, içinde bulundukları ülkelerdeki siyasi partilere üye olma, aday olma ve hangi partiden olursa olsun daha da etkili hale gelmesi bizim arzumdur.” 

Son dönemde yurt dışındaki Türk vatandaşlarına yönelik çalışmalarının sadece oy kullanılması açısından değil, vatandaşların Türkiye ile bağlarını geliştirmeleri açısından da önem taşıdığını belirten Yılmaz, “Genç nesil bu anlamda önemli. Önümüzdeki yıllarda seçim çalışmalarında yurt dışındaki genç nesle dönük daha fazla odaklanmanın faydalı olacağı ortaya çıkan önemli bir sonuç” dedi.

HABERE YORUM KAT