Gurbetçiden yerli ve milli otomobil sözü

Gurbetçiden yerli ve milli otomobil sözü

Almanya’da yaşayan Türk İş Adamı Taner Ay, babasıyla birlikte Adana’da yerli ve milli elektrikli otomobil üretmek için bir fabrika kuracağını söyledi.

ADANA - Almanya’da yaşayan babası Çetin Ay ile birlikte Adana’da yerli ve milli elektrikli otomobil üretmek için kolları sıvadığını söyleyen Taner Ay, daha sonra memleketi Kırşehir’de de fabrika kuracağını iddia etti.

İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre, Adana’da üretimini yapacağı elektrikli otomobilin tüm projesinin hazır olduğunu belirten Taner Ay “Son zamanlarda Türkiye’de yerli ve milli otomobilin temelleri atıldı. Aynı şekilde bizimde tüm projemiz hazır. Biz şirket olarak tamamen yerli ve milli elektrikli araç üreteceğiz.” dedi.

Taner Ay, “Bundan sonraki hedefimiz yatırımlarımızı Türkiye’ye taşımak. İnşallah ülkemizin ilk milli ve yerli üretim olacak elektrikli otomobili biz yapacağız”şeklinde konuştu. Gençlik yıllarında Fortuna Düsseldorf ve Bayer Leverkusen takımlarının alt yapılarında futbol oynayan İş Adamı Taner Ay, Kırşehirspor’a da talip oldu. 

aw747910_03.jpg

HABERE YORUM KAT