Gurbetçi sürücüye saldırı

Gurbetçi sürücüye saldırı

Türkiye'ye izne giden gurbetçinin önüne kırıp, araçtan indirmeye çalıştılar. Şikayetçi olmak isteyince de "Sen yurt dışında yaşıyorsun. Suçlu çıkarsın" diyerek vazgeçirdiler.

ARTI49 ÖZEL - İzin sezonunda memleketlerine giden gurbetçilerin araçlarına yönelik tacizler ve saldırılar sürüyor. Birçok sürücü, trafikteki arabaların kendilerine yol vermemelerinden ve kasıtlı olarak önlerine kırmalarından şikayet ediyor.

Balıkesir’e izne giden Burak E. adlı vatandaş ise kardeşi ile birlikte Savaştepe Balıkesir yolunda seyir halindeyken 2 aracın saldırısına uğradı. 

Önünü kesip araçtan indirmek istediler

Ana yolda giderken, yan yoldan Fiat Linea bir aracın aniden önüne çıktığını dile getiren Burak E. “Ani bir fren ve manevra ile son saniyede kazayı önleyerek, refleks olarak kornaya bastım. Bu araç tehlikeli hareketler yapıp trafikte beni durdurmaya çalıştı. Bir süre sonra Ford Transit bir araç da önüme geçti ve Balıkesir plakalı bu 2 araç yolu kapatmak istedi” dedi.

Polis ‘Jandarmaya gidin’ dedi

Araçtan inenlerin kendilerine doğru koşmaya başladıklarını kaydeden Burak E. “Zar zor aralarından geçip hızla uzaklaştım. Beni takip etmeye çalıştılar ama izimi güç bela kaybettirdim. Karakola gidip şikayetçi olduğumda, ilk olarak buranın jandarma bölgesi olduğunu, kendilerinin bir şey yapamayacağını söylediler” ifadelerini kullandı.

Jandarma şikayetten vazgeçirdi

Bunun üzerine jandarmaya giderek şikayetçi olmak istediğini söylediğini kaydeden gurbetçi sürücü, “Orada da ‘Şimdi olay adliyeye taşınır, mahkeme falan olur. Siz burada ikamet etmediğiniz için suçlu çıkarsınız’ diyerek vazgeçirdiler. Yabancı plaka görünce hemen magandalık yapıyorlar. Bizim canımızın değeri yok mu?” şeklinde konuştu.
 

HABERE YORUM KAT