Gurbetçi iş adamı kiralık katil tutmuş

Gurbetçi iş adamı kiralık katil tutmuş

Almanya’da yaşayan bir Türk iş adamının, mal paylaşımında anlaşmazlık yaşadığı eşini öldürtmek için Türkiye'den tuttuğu iddia edilen kiralık katil, cinayetten vazgeçerek itirafçı oldu.

İSTANBUL - İhlas Haber Ajansı'nın haberine göre, Almanya'da bir Türk iş adamı, boşanma aşamasında olduğu eşini mal paylaşımındaki anlaşmazlıktan dolayı öldürtmek istedi. Bunun için Türkiye'de kiralık katillerle anlaşan zanlı ve diğer zanlılar hakkında başlatılan soruşturma kapsamında, İstanbul, Muş ve Giresun'da eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda mağdur kadının Almanya'da bulunan eski eşinin azmettirdiği anlaşılan S.D., H.A., T.Ç. ve K.B. isimli şahıslar yakalanarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemleri tamamlanan 4 şüpheli, Kartal’daki Anadolu Adalet Sarayı’na getirildi. Savcılık sorguları tamamlanan 4 şüpheli, tutuklama talebiyle Anadolu 6. Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Ölüm planı

2005 yılında evlenen ve maddi imkanları yerinde olan mağdur ile eşi, evlilik sırasında, ‘mal varlığı sözleşmesi’ imzaladı. Karşılıklı sözleşme imzalayan taraflar arasında 2008’de sorun yaşandı. Mağdur kadın yaşanan anlaşmazlıklar nedeniyle ayrılmak için başvuru yaptı. Ancak zanlı koca, eşinin ayrılık teklifini reddederek boşanmaya yanaşmadı.

Almanya’da bulunan zanlı, eşini öldürtmek için yakın köylüsü S.D. ile anlaştı. Eşinin ölümünden sonra miras hakkına sahip olmayı planlayan zanlının anlaştığı, S.D.,H.A., T.Ç. ve K.B. adlı 3 arkadaşını da olaya dahil etti. Ölüm planı yapan 4 şüpheli, 700 bin lira karşılığında bir kiralık katil ile anlaştı. İddiaya göre kiralık katil M.K., cinayet için verilen adrese gitti. Ancak eve gittiğinde kapıda karşılaştığı kadının farklı bir kişi olduğunu anlayan M.K., cinayetten vazgeçti.
Yaptığı planı rafa kaldıran M.K., tekrar S.D.,H.A., T.Ç. ve K.B.’ye giderek “Bana yanlış kadını öldürtecektiniz” diyerek tartıştı. Daha sonra savcılığa giderek itirafçı olan M.K., tutuklanarak cezaevine konuldu.

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında harekete geçerek, İstanbul, Muş ve Giresun’da eş zamanlı operasyon gerçekleştirdi. mağdurun Almanya’da bulunan eski eşinin azmettirdiği anlaşılan S.D., H.A., T.Ç. ve K.B. adlı zanlılar yakalanarak gözaltına alındı.

Gözaltına alınan zanlılar, sorgulanmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğündeki Organize Suçlarla Mücadele Şubesine getirildi. Polisteki sorguları tamamlanan 4 şüpheli, bugün İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi. Adliyeye sevk edilen S.D. ve T.Ç. tutuklanırken H.A. ve K.A. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Öte yandan S.D.’nin Almanya’da yaşayan iş adamı ile cinayet için 1 milyon avro karşılığında anlaştığı iddia edildi.

"Karısının fotoğraflarını çekmemi istedi"

Şüpheli S.D., “Ben müştekiyi öldürmek için herhangi bir plan yapmadım. Sadece kocası benden müştekinin fotoğraflarını çekmemi istedi. Bu yüzden çektim, boşanma davası için kullanacakmış. Daha sonra müştekinin kocası benden müştekiyi öldürmemi istedi ancak ben kabul etmedim. Sonrasında bayana mesaj atarak kendisini uyardım. Suçlamayı kabul etmiyorum. Tutuksuz yargılanmayı talep ediyorum” dedi. Şüpheli T.Ç. ise, müştekinin öldürülmesini planlanması olayına dahil olmadığını belirterek, tutuksuz yargılanmayı talep etti.

"Öldürülmesi planına hiç dahil olmadım"

Şüphelilerden H.A., “Ben müştekinin öldürülmesi planına hiç dahil olmadım. Suçlamayı kabul etmiyorum” dedi. K.B. de, “Ben müştekinin öldürülmesinin planlanması olayına dahil olmadım” diyerek tutuksuz yargılanmayı talep etti.
Şüphelilerin kaçma şüphesi ve delil karartma ihtimalini göz önünde bulunduran mahkeme, S.D. ve T.Ç.’yi “kasten öldürmeye teşebbüs” suçundan tutuklayarak cezaevine gönderdi. Şüphelilerden H.A. ve K.B. ise, yurt dışı çıkış yasağı ve haftada 2 gün karakola imza verme şeklinde adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

HABERE YORUM KAT