Gurbetçi, ağaçları için nöbete başladı

Gurbetçi, ağaçları için nöbete başladı

Almanya’da yaşayan Süleyman Büyükimdat, Edremit’te diktiği fidanların sökülmesi nedeniyle Almanya'dan erken geldiğini ve fidanları büyüyene kadar başında nöbet tutacağını söyledi.

EDREMİT - Almanya’da yaşayan Süleyman Büyükimdat'ın (72), evinin bulunduğu Balıkesir’in Edremit ilçesinin Güre Mahallesi sahiline iki yıl önce diktiği iğde fidanlarına zarar verildi. Yerlerine yenisini diken Büyükimdat, bu yıl tatilini öne alıp, geldiği mahallede fidan nöbeti tutmaya başladı.

Büyükimdat nöbet tutmaya başladı

Sivaslı olan, yıllar önce çalışmak için Almanya'ya giden Süleyman Büyükimdat, yaz tatilini geçirmek için Edremit ilçesinin turistik Güre Mahallesi'nden ev aldı. Büyükimdat, iki ylı önce de bir arkadaşıyla birlikte sahile hem gölgelik oluşturması hem de güzel kokusu nedeniyle 40 iğde fidanı dikti. Ancak fidanlara zarar verildi. Yaşananlara inat Büyükimdat, geçen yıl yine aynı bölgeye iğde fidanı dikti. Bu yıl tatilini erkene alan Süleyman Büyükimdat, geldiği mahallede, sahilde nöbet tutmaya başladı. 

almanyadan-gelip-igde-agaclari-icin-nobet-tutuyor_3589_dhaphoto4.jpg

"Bazı fidanlarım yerinden söküldü"

Bazı fidanların yerinden söküldüğünü, bazılarının ise kurutulduğunu ileri süren Süleyman Büyükimdat, "Bir arkadaşım ile beraber sahil boyunca 40 tane iğde fidanı diktik. Kendimiz için değil, 'Hayır olsun, güzellik olsun, çocuklarımıza güzel bir ortam kalsın' diye yaptık. İğde ağaçları sahillerde güzel bir görüntü, hoş bir koku ve gölgelik oluşturuyor. Bu yaptığımız birilerinin işine gelmiyor. İlk sene birileri kuruttu. Sahilde daha fazla yer açmak için mi, şezlong atmak için mi yaptılar bilmiyorum.

almanyadan-gelip-igde-agaclari-icin-nobet-tutuyor_3589_dhaphoto2.jpg

"Almanya'dan erken geldim, fidanlar büyüyene kadar buradayım"

Ama fidanlar büyüyene kadar buradayım. Başlarından ayrılmayacağım. Sadece onlar için Almanya'dan erken geldim ve nöbet tutmaya başladım. Gerekirse sadece yaz aylarında değil, daha uzun süre burada kalıp, iğdelere zarar verilmesini engellemek istiyorum" dedi.
 

HABERE YORUM KAT