Güçlü’ye “Lütfen öl” tehdidi

Güçlü’ye “Lütfen öl” tehdidi

Hamburg Eyalet Parlamentosu Milletvekili Güçlü’nün Hamburg Belediye Sarayı’nın (Rathaus) duvarındaki resminin üstüne, “Lütfen öl” anlamına gelen İngilizce (PLS DIE) yazılı etiket yapıştırıldı.

HAMBURG – Hamburg Eyalet Parlamentosu Milletvekili Nebahat Güçlü’nün Hamburg Belediye Sarayı’nın (Rathaus) duvarındaki resminin üstüne, kimliği belirsiz kişi ya da kişiler tarafından, “Lütfen öl” anlamına gelen İngilizce (PLS DIE) yazılı etiket yapıştırıldı.

Post gazetesininde yer alan habere göre, aşırı sağcı “Identitaer” örgütünün amblemine çok benzeyen “Lütfen öl” yazılı etiket, Hamburg Eyalet Meclisi Başkanı Carola Veit tarafından Eyalet Kriminal Dairesi’ne (LKA) verilmek üzere belediye sarayının güvenlik birimlerine teslim edildi.

Etiketi, meclis oturumunun olduğu gün meclis binasına gelen kızının tesadüfen gördüğünü söyleyen Güçlü konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı: 

"Aldığım tehditten çok kızımın korkması ve üzülmesi beni etkiledi. Duvarda bulunan 121 milletvekilinin resminin arasından sadece benim resmimin üzerine böyle bir etiket yapıştırılması da ilginç. Artık sadece yabancılara değil, etnik kökeni ne olursa olsun, yabancıların lehine politika yapan insanların da saldırıya uğradığı günümüzde bu olaylar beni korkutmuyor ama endişelendiriyor. Her ne kadar içi boş tehditler olsa da insanın psikolojisi etkileniyor. Sadece ben değil, Avrupa’daki bir çok göçmen kökenli siyasetçi aşırı sağcıların bu türlü sözlü saldırı ve tehditlerine maruz kalıyor. Bunlar artık maalesef günlük yaşantımız haline geldi. Meclis oturumlarındaki konuşmalarımı Youtube kanalından paylaşıyorum. Paylaşımların altına yüzlerde ırkçı hakaret ve tehdit yorumları geldiği için videolara yorum bölümünü kapatmak zorunda kaldık. Tüm bu tehditler, hakaretler, beni doğru bildiğim yoldan döndürmeyecektir. Doğrularımı savunmaya ve bunları yüksek sesle söylemeye devam edeceğim. Meclis oturumunun olduğu gün meydana gelen olayda yanıma gelerek bana destek veren sağduyulu insanlara da çok teşekkür ediyorum”.

HABERE YORUM KAT