Giden ve kalan Suriyeli sayısı açıklandı

Giden ve kalan Suriyeli sayısı açıklandı

İçişleri Bakanlığı Sözcüsü İsmail Çataklı, Mayıs ayı itibarıyla Türkiye'de bulunan ve ülkesine dönen Suriyeli sayısını açıkladı.

İçişleri Bakan Yardımcısı ve Bakanlık Sözcüsü İsmail Çataklı, sabah saatlerinde Tekirdağ merkezli 11 ilde düzenlenen operasyonlarda, aralarında HDP Genel Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Emin Orhan ile HDP'nin Tekirdağ, Edirne, Kırklareli ve Bingöl il eş başkanlarının da olduğu 36 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Çataklı, Bakanlık Konferans Salonu'nda düzenlediği "Aylık Basın Bilgilendirme Toplantısı"nda açıklamalarda bulundu, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Tekirdağ merkezli 11 ilde sabaha karşı düzenlenen operasyonlara ilişkin soru üzerine Çataklı, operasyonun, Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen bir soruşturmaya istinaden terör örgütü PKK/KCK'ya bağlı faaliyet yürüten Halkların Demokratik Kongresi (HDK) isimli yapıya yönelik gerçekleştirildiğini söyledi.

Çataklı, Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda yapılan operasyonlarla, terör örgütü PKK'nın ilişki ağlarının deşifre edilmesi ve engellenmesinin hedeflendiğini ifade etti.

Mayıs ayı içerisinde terör örgütlerine yardım ve yataklık yaptığı ve örgütlerle irtibatlı olduğu değerlendirilen 2 bin 51 şüpheli gözaltına alınmış, 337 kişi tutuklanmıştır. 22 terör eylemi kahraman güvenlik güçlerimizce engellenmiştir.

12 bin 749 sosyal medya hesabı ile ilgili çalışma yapılmış, tespit edilen 5 bin 172 kişi hakkında yasal işlem yapılmış, 121 şüpheli yakalanmıştır.

Ülkesine geri dönen Suriyeli sayısı 505 bin 190 olmuştur. Bugün itibariyle ülkemizde kayıt altına alınan Suriyeli sayısı da 3 milyon 763 bin 652 kişidir.

2022 yılında sınır dışı edilen yabancı sayısı bugün itibarıyla geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 76 artış göstererek 32 bin 23 olarak kayıtlara geçmiştir.

HABERE YORUM KAT