Frankfurt'ta polis şiddetine tepki

Frankfurt'ta polis şiddetine tepki

Alman polisinin Frankfurt'ta uyguladığı şiddet görüntüleri tepki çekti. Frankfurt Polisi, “Yapılan eleştirileri kabul ediyoruz. Görüntüler hiç iyi değil. Resmi olarak olayı araştıracağız" açıklaması yaptı.

FRANKFURT - Almanya'nın Frankfurt kentinde, dün akşam polislerin vatandaşları darp etmesi kameraya kaydedilince, tartışmaları da beraberinde getirdi. 

Olay, Frankfurt'un işlek Zeil Caddesi üzerinde bulunan bir diskoda çıkan kavganın ardından meydana geldi.

Sosyal medyada yayılan görüntülerde, polislerin arbede sırasında bir kadını ittikleri, saçından tutup çektikleri, yerde yatan bir adamı tekmeleyip daha sonra duvara dayayıp karnına tekmeler attığı görüldü.

Polisin tutumu vatandaşların tepkisine neden oldu 

Görüntüleri kaydeden kişinin sosyal medyada yaptığı açıklamada, “Ben konuşamayacak durumdayım, çokta kızgınım. Bu tür olaylar ilk defa olmuyor ve son bulması gerekiyor” dedi.

Görüntüleri sosyal medyadan izleyen vatandaşlar, olayı büyük bir ‘şiddet’ olarak yorumladı ve eleştirdi.

Frankfurt Polisi: Görüntüler hiç iyi değil, olayı araştıracağız

Frankfurt polisinin yaptığı yazılı açıklamada, “Frankfurt polisi, yapılan eleştirileri kabul ediyor ve ciddiye alıyor. Görüntüler hiç iyi değil. Resmi olarak olayı araştıracağız. Olayın nasıl başladığını ve nasıl bu noktaya geldiği araştırılacak” ifadelerine yer verildi.

Fotoğraf: Arşiv

 

HABERE YORUM KAT