Federal polis yasadışı girişleri durdurdu

Federal polis yasadışı girişleri durdurdu

Almanya'ya gelişlerde bürokratik engellerin azalmaya başladığı şu dönemde ülkeye yasa dışı girişlerde bir o kadar zorlaşmaya başladı.

Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser sınır kontrollerinin faydasız olduğunu savunuyor bu nedenle sınır güvenliğe çok fazla önem vermiyordu. Sınırı geçen insanları geri döndürmenin mümkün olmadığını savunuyordu.

Federal Polisin son istatistikleri ise bunun aksini söylüyor . Federal Polis sadece bu yıl içinde 122,000 yasadışı girişi engelledi. Yasadışı göçmenlerin yanı sıra gelen tüm sığınmacıların sayısı da yarıdan fazla azaldı.

Polis sendikası, özellikle Almanya'nın doğu sınırlarında uygulamaya konulan sabit sınır kontrollerinin sonuçlarını büyük bir başarı olarak değerlendiriyor.

POLİS SENDİKASINDAN FAESER'E SİTEM: YA BİRŞEY BİLMİYOR YADA...

Federal Polis Sendikası Başkanı Heiko Teggatz, ilk kabul merkezine gelenlerin sayısının önceleri günlük 1800 kişi olsa da bugün artık bu sayının 800'ün altında olduğunu açıkladı. Teggatz, ayrıca bu başarıyı sorgulayanları "ya hiç birşey bilmiyorlar yada gerçeklik duygusunu kaybetmişler" sözleri ile eleştirdi.

Sınır kontrollerinin sıkılaşmasından bu yana tespit edilen 14.800 izinsiz göçmenden 7.200'den fazlası sınır dışı edilirken yaklaşık 350 suçlu tutuklandı.

Almanya sınırlarındaki güvenliğin artması sonrası Polonya ve Çek Cumhuriyeti de sınır güvenliklerinde bir dizi değişikliğe gitmek zorunda kaldı. Almanya'ya giremeden sınır dışı edilenler Polonya ve Çek Cumhuriyeti'ne geri dönmeye ve sığınma talep etmeye başladılar.

Polis yetkilileri buna domino etkisi diyor ve devamlılığı halinde yakında bu sayıların çok çok daha azalacağını belirtiyorlar.

Yapılan tüm açıklama ve oraya konan istatistiklerden sonra Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser sınır kontrollerindeki yüksek güvenliği 15 Mart 2024'e kadar uzattı.

HABERE YORUM KAT