Polis mektup yazdı: Almanya'da yılbaşı korkusu

Polis mektup yazdı: Almanya'da yılbaşı korkusu

Berlin Polisi, yılbaşı öncesi gençlerin ailelerine seslendi.

Geçtiğimiz yılbaşı gecesi Berlin’de çoğunluğunu göçmen kökenli gençlerin oluşturduğu bazı gruplar, polis memurlarına ve itfaiye ekiplerine havai fişek ve kurusıkı silahlarla saldırmıştı. Berlin polisi şimdi gençlerin saldırılarını önlemek için ebeveynlere yöneldi.

Geçen sene yılbaşı kutlamalarında Kreuzberg ve Neukölln'de birçok polise yönelik gençler tarafından saldırılar gerçekleşmişti. Berlin polisi, böyle bir risk durumuna karşı internette ebeveynlere çocuklarını uyarmaları için bir mektup yayınladı.

Yetkililer yayınladıkları yazıda şu ifadelere yer verdi: “Acil servislere yapılan saldırılar devlete karşı gösteri yapmak için uygun bir yol değildir. Acil servislere yönelik saldırılar kabul edilemez ve cezalandırılacaktır. Biz, Berlin polisi, Berlin itfaiyesi, kurtarma hizmetleri ve asayiş ofisi çalışanları, yeni yıl arifesini, sizin ve aile üyelerinizin güvenle kutlayabilmesini sağlayacağız. Lütfen çocuklarınızla önceden konuşun ki bize saygı ve hoşgörüyle davranılsın ve yeni yıla zarar görmeden girelim.”

Bir polis lideri konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Avrupa’nın başkentindeki polisin bu tür yöntemlere başvurmak zorunda kalması gerçekten bir rezalet” dedi.

ARTI49

HABERE YORUM KAT