Alman siyasetçi "düzensiz göç" ile mücadelenin "formülünü" buldu: Geleni Afrika'ya gönderelim!

Alman siyasetçi "düzensiz göç" ile mücadelenin "formülünü" buldu: Geleni Afrika'ya gönderelim!

CDU/CSU parlamento grubu başkan yardımcısı Jens Spahn, AB'ye düzensiz yollardan gelen tüm mültecilerin Gana ve Ruanda gibi ülkelere gönderilmesinden yana olduğunu söyledi...

Almanya bir süredir düzensiz göç ile mücadele diyor. Bu kapsamda çeşitli yasalar çıkarıyor ya da sınır kontrollerini artırıyor. Ancak ne yaparsa yapsın, ülkesine gelen kaçak göçmen sayısını bir türlü azaltamıyor. Bu durum, aşırı sağcı ve göçmen düşmanı AfD'nin oylarını artırırken, meclisteki partilerden de sık sık düzensiz göç ile mücadele kapsamında yeni öneriler geliyor.

"RUANDA" ÖNERİSİ!

Merkez sağı oluşturan CDU/CSU parlamento grubu başkan yardımcısı Jens Spahn, AB'ye düzensiz yollardan gelen tüm mültecilerin Gana, Ruanda ya da Doğu Avrupa'daki AB üyesi olmayan ülkelere sınır dışı edilmesinden yana. CDU'lu siyasetçi Neue Osnabrücker Zeitung'a verdiği demeçte, "Bunu dört, altı, sekiz hafta boyunca tutarlı bir şekilde yaparsak, sayılar dramatik bir şekilde düşecektir" dedi.

Spahn, "48 saat içinde AB dışında güvenli bir üçüncü ülkeye varılacağı açıksa, pek çok kişi artık Avrupa Birliği'ne yolculuk yapmayacaktır" dedi.

AMACI ANLATTI...

Üçüncü ülke önerisi aslında, geçen Pazartesi günü sunulan yeni CDU politika programı taslağındaki göç konseptinin özünü oluşturuyor.

Spahn, amacın "mültecilerin orada iltica prosedürüne tabi tutulacağı ve kendilerine koruma sağlandığı takdirde güvenli bir şekilde orada kalabilecekleri sözleşmeye dayalı anlaşmalar" olduğunu savundu. Spahn, "Ruanda muhtemelen bunu yapmaya istekli olacaktır, Gana da muhtemelen öyle" dedi.

ARTI49

HABERE YORUM KAT