FDP'den Erdoğan ziyaretine eleştiri

FDP'den Erdoğan ziyaretine eleştiri

AKP'lilerin Almanya seçimlerinden önce oy verilmesini işaret ettiği FDP lideri Christian Lindner, Erdoğan'ın Berlin'de askeri törenle karşılanacak olmasını 'diktatör' vurgusu yaparak eleştirdi.

FRANKFURT - AKP'lilerin Almanya seçimleri öncesinde oy verilmesini işaret ettikleri Hür Demokrat Parti, Erdoğan'ın Almanya ziyareti esnasında askeri törenle karşılanacak olmasını eleştirdi.

'Diktatörlük çabalarını arttırdı'

FDP lideri Christian Lindner, bu ziyaretin Erdoğan açısından bri propaganda zaferi olacağını vurgulayarak, "Ben askeri törenle, devlet sembolleriyle bir resmi ziyareti bir sembol olarak görüyorum. Türkiye'de hala tutuklu bulunan gazeteciler var. Erdoğan ülkesini bir başkanlık diktatörlüğü yapmak için çabalarını arttırdı" dedi.

'Konuşmak zorundayız'

Türkiye ile iletişimde olmanın önemine işaret eden Lindner, "Erdoğan'la konuşmak zorundayız. Türkiye, NATO üyesi olarak güvenlik açısından partnerimiz. Aynı zamanda Alman iç siyaseti açısından önemli rolü olan bir bölgesel güç. İçimizde çok sayıda Türkiye kökenli yaşıyor" dedi.

Oysa AKP, FDP'yi işaret etmişti

Federal Almanya seçimlerinden önceki gergin süreçte, AKP Genel Başkanı Erdoğan, SPD, CDU ve Yeşiller partilerinin Türkiye düşmanı olduğunu söylemiş ve bunlara oy verilmemesini istemişti. Geriye kalan 2 partiden Sol Parti, Erdoğan karşıtlığıyla bilindiği için, UETD'nin eski başkanı Süleyman Çelik Türk kökenli seçmelerin oy vermeleri için isim vererek FDP'yi işaret etmişti. 

 

 

 

HABERE YORUM KAT