Fatih Altaylı'dan iktidara NATO tepkisi!

Fatih Altaylı'dan iktidara NATO tepkisi!

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, bugün kaleme aldığı yazısında İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine değindi...

HaberTürk yazarı Fatih Altaylı, "terör örgütlerine karşı tavırları" gerekçesiyle İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine sıcak bakmayan Türkiye'nin 4'lü zirve sonrası yeşil ışık yakmasını köşesine taşıdı. 

Altaylı, "İsveç, Türkiye’nin istediği 24 teröristi iade mi etti? Hayır. Türkiye’nin istediği terör karşıtı yasaları mı parlamentosundan geçirdi? Tabii ki Hayır… Ülkesinde faaliyet gösteren terör örgütü bağlantılı dernekleri mi kapadı? Zinhar hayır. Bu örgütlerin ülke içinde serbestçe propaganda yapmasını mı yasakladı? Yoo, hiç öyle bir şey yapmadı. Keza Finlandiya da bu konularda somut bir adım atmadı" dedi. 

Altaylı, "Sadece ve sadece ilk günden beri söylediklerini tekrarladılar. 'Türkiye’nin çekincelerini ve kaygılarını anlıyoruz. Gereğini yaparız.' İlk gün de bunu söylediler. Son gün de bunu söylediler. Ve karşı tarafın pozisyonunda en ufak bir kıpırdama olmadığı halde, Türkiye pozisyonunu 180 derece değiştirdi. Bir gün içinde 'Asla giremezler'den, 'Hoş geldiniz, sefalar getirdiniz'e geçti" yorumunu yaptı. 

Altaylı, 1,5 ay önce yaptığı "Türkiye’nin vetosunu ciddiye alan yok" anlamına gelen tespitinin doğru çıktığını belirtti.

Altaylı yazısının sonunda, "Sonra bana mesaj atan gençler diyor ki, “Fatih Abi sen kahin misin?” Ne alakası var çocuklar. Kahin olmaya gerek yok ki… Biraz tanımak yetiyor. İşin kötüsü artık dünya da tanıyor! Ama yine de enseyi karartmayın. Sonunda Biden’la görüşülecek!" ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
1 Yorum