Etnik pazar uzmanı Volkan Aydın: “Gıda ihracatının yüzde 90’ını Avrupa’daki Türk toptancılar sağlıyor”

Etnik pazar uzmanı Volkan Aydın: “Gıda ihracatının yüzde 90’ını Avrupa’daki Türk toptancılar sağlıyor”

Etnik pazar uzmanı Volkan Aydın Türkiye’den Avrupa’ya gıda ihracatının yüzde 90’ını Avrupa’daki Türk toptancıların gerçekleştirdiklerini bildirdi. Aydın Türkiye’deki ihracatçıların 50 yıllık Avrupa’daki etnik pazardan ise bihaber olduğuna işaret ediyor.

Avrupa Türk etnik ulusal pazarında 15 yılı aşkın tecrübesi bulunan Volkan Aydın +49’a yaptığı açıklamada Türkiye’den Avrupa’ya yönelik gıda ihracatının neredeyse tamamını Avrupa’daki Türk toptancıların gerçekleştirdiklerine vurgu yaptı.

“İHRACATÇILAR 50 YILLIK ETNİK PAZARDAN BİHABERLER”

Brand Force Food & Consulting isimli firma ile Türk gıda ihracatçıları, üreticileri ve markaları için danışmanlık yapan Volkan Aydın yeni pazarlara girmek isteyen Türk firmalarının ise Avrupa’da 50 yıldan bu yana var olan etnik pazardan bihaber olduklarını söyledi.

AVRUPA’DAKİ TÜRK GIDA SEKTÖRÜNÜN CİROSU 20 MİLYAR AVRO

Diğer taraftan Avrupa’da yaklaşık 9 bin kadar Türk süpermarketin bulunduğuna dikkat çeken Avrupa Türk Gıdacılar ve Perakendeciler Platformu Koordinatörü Volkan Aydın Avrupa’daki Türk gıda sektörünün cirosunun ise 20 milyar avroya ulaştığının tahmin edildiğini kaydetti.

Volkan Aydın salgın döneminde ise Türk gıda sektörünün ve perakende ticaretinin cirolarında patlama gözlendiğini, ciroların yüzde 50’ye yakın artış gösterdiğini bildirdi.

KALİFİYE ELEMAN, LOJİSTİK VE PAZARLAMA EKSİKLİĞİ

Bununla birlikte pandeminin sektördeki eksiklikleri de de gün ışığına çıkardığını kaydeden Aydın özellikle kalifiye eleman, lojistik ve pazarlama alanlarında mutlaka düzelme kaydedilmesi gerektiğini belirtti.

Türk gıda sektöründe değişim ve farkındalık olması gerektiğini bildiren Volkan Aydın Türk süpermarketlerinde fırından restorana, balık reyonuna dek yeni bölümlerin entegre edilmesinin, estetik ve hijyen kurallarının iyileştirilmesinin,  ışıklandırma sisteminin önemine de dikkat çekti.

KOLONYA VE TURŞU SEKTÖRÜN YILDIZI

Öte yandan korona krizinin Türkiye'den ithalata dayalı gıda sektörünü ve onunla bağlantılı perakende ticareti olumlu yönde etkilediğini açıklayan ATGPP Koordinatörü Volkan Aydın salgında kolonya ve turşunun sektörün yıldızı olduklarına da işaret etti.

IŞIN TOYMAZ – FRANKFURT

 

 

HABERE YORUM KAT