Etek altı fotoğraf çekmek suç sayılacak

Etek altı fotoğraf çekmek suç sayılacak

Almanya'da, etek altı fotoğraf çekenler, cinsel saldırı suçu kapsamında cezalandırılacak.

FRANKFURT - Almanya'da hükümet, "kabahat" kapsamında değerlendirilen kadınların kamuya açık alanlarda eteklerinin altından fotoğraf çekme eyleminin "suç" olarak kabul edilmesi ve bu suçu işleyen kişilere verilen cezayı ağırlaştırmaya yönelik yasal düzenleme için kolları sıvadı. 

Adalet Bakanı Christine Lambrecht öncülüğünde hazırlanan ve parlementonun onayına sunulacak olan yasa tasarısına göre, kadınların göğüs bölgesini fotoğrafını çekenler de cezalandırılacak.

Bir kadının elbisesinin altını veya göğüslerini görüntülemenin özel alanın aşağılayıcı bir şekilde ihlal edilmesi olduğunu söyleyen Adalet Bakanı Lambrecht, bu eylemin asla meşrulaştırılamayacağının altını çizdi.

Almanya'da genellikle alışveriş merkezlerinde ve yürüyen merdivenlerde yapılan "upskirting" olarak adlandırılan etek altı fotoğraf çekme eylemi kamu ahlakına aykırı bir davranış olarak kabul edilmesine rağmen, kabahat kapsamında değerlendiriliyor ve "suç" kapsamında sayılmıyordu. 

"Upskirting", İngiltere, İskoçya ve Yeni Zelanda'da cinsel saldırı suçu sayılıyor. Türkiye'deki benzer vakalarda ise özel hayatın gizliliğini ihlal suçundan ceza veriliyor.

 

HABERE YORUM KAT