'Esas sıkıntı Bulgar gümrüğünde'

'Esas sıkıntı Bulgar gümrüğünde'

Ticaret Bakan Yardımcısı Turagay, Kapıkule’deki kuyruğa ilişkin, "Aslında esas sıkıntı, Türkiye’den çıkış ve Bulgar gümrüğüne giriş noktasından kaynaklanıyor. Oradaki dezenfekte sayılarının artırılması gerek” dedi.

EDİRNE - Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay ve beraberindeki heyet Kapıkule’deki TIR kuyruğu sorununu Bulgaristan’dan yetkililerle görüşmek için Kapıkule Sınır Kapısı’na gitti. Ticaret Bakan Yardımcısı Turagay, şubat ayından bu yana Kapıkule’deki TIR kuyruklarının çözümü konusunda Bulgar gümrük yetkilileriyle üçüncü toplantılarını yapacaklarını belirtti.

Bulgar gümrüğünde dezenfekte haracı

"Esas sıkıntı, Türkiye’den çıkış ve Bulgar gümrüğü"

Kapıkule’deki TIR kuyruklarının azalması için Bulgar yetkililere bazı önerilerde bulunduklarını ifade eden Turagay “Aslında esas sıkıntı, Türkiye’den çıkış ve Bulgar gümrüğüne giriş noktasından kaynaklanıyor. Oradaki peron ve dezenfekte sayılarının artırılması gerektiğini söyledik. Kendileriyle sahada beraber bir tespit de yaptık. Bugün Bulgar gümrük yetkilileriyle yapacağımız toplantı da önem taşıyor. İnşallah olumlu cevaplarla gelirlerse TIR kuyruklarının önüne geçmiş olacağız” dedi.

"Mesele bir günde çözülecek bir süreç değil"

TIR kuyruğu meselesinin bir günde çözülecek bir süreç olmadığını anlatan Turagay, bakanlık olarak aldıkları tedbirler sayesinde yol üzerindeki TIR kuyruklarını kaldırdıklarını sözlerine ekledi. Turagay, Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Yaman Ocak ve beraberindeki heyet daha sonra Bulgar Gümrük İdaresi Başkanlığıyla görüşmek üzere yürüyerek Bulgaristan tarafına geçti.

HABERE YORUM KAT