Erdoğan'ın partisi Almanya'da çakıldı

Erdoğan'ın partisi Almanya'da çakıldı

Erdoğan'ın seçimler öncesinde oy verilmesini işaret ettiği AD-Demokraten (Alman Demokratlar İttifakı), Hessen Eyalet Parlamentosu seçimlerinde yüzde 0,1 oy alabildi.

WIESBADEN - Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın federal Almanya seçimlerinden önce "Küçük partileri büyütelim" diyerek oy verme çağrısı yaptığı AD-Demokraten (Alman Demokratlar İttifakı) Hessen Eyalet Parlamentosu seçimlerinde yüzde 0,1 oy alabildi.

2971 oy aldı

Hessen'de seçimlere Yüksel Özçelik'in birinci sıra adayı olduğu 10 milletvekili adayı ile giren Allianz Deutscher Demokraten, 2 milyon 941 bin geçerli oyun sadece 2971'ini alabildi. AD-Demokraten, seyalet seçimlerine katılan 23 parti arasında 18. sırada yer buldu. Hessen eyaleti seçimlerinde CDU %27, Yeşiller ve SPD %19,8, AfD %13,1, FDP %7,5 ve Sol Parti %6,3 oy almıştı. 

add1-001.jpg

NRW'de de başarılı olamamıştı

Geçtiğimiz yıl düzenlenen federal parlamento seçimleri öncesinde yaptığı açıklamada, CDU'ya, SPD'ye ve Yeşiller'e oy verilmemesini isteyen Erdoğan, AD-Demokraten'ı işaret etmiş, bu parti de Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde düzenlenen seçimlerde Erdoğan posteri yapıştırılan araçlarla kampanya düzenlemişti. Erdoğan'ın fotoğrafını seçim afişlerinde de kullanan parti, NRW seçimlerinde de varlık gösterememişti.

Fotoğraf ve Video: Arşiv - 17.09.2017

HABERE YORUM KAT