Erdoğan'ın başdanışmanı Ayhan Oğan: Herkes maden için birbirini bıçaklıyor

Erdoğan'ın başdanışmanı Ayhan Oğan: Herkes maden için birbirini bıçaklıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başdanışmanı Ayhan Oğan, siyanürlü madenleri soran gazeteciye, "Herkes maden için birbirini bıçaklıyor, diyorum sen polemik yapıyorsun" diyerek tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başdanışmanları Ayhan Oğan, Mehmet Uçum ve İhsan Şener, Ordu Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

Burada medya mensupları ile buluşan başdanışmanlardan Ayhan Oğan; gazeteci Akın Çiçek’in, Fatsa’da 8 yıldır faaliyette olan siyanürlü altın madenine ilişkin, “Avrupa’nın hiçbir medeni ülkesinde yapılmayan eziyeti bu sistem bize niye yaşatıyor?” sorusuna yanıt verdi.

Oğan, “Burası çadır devleti değil. Burada bir yönetmelik var. Çevre raporu alınmadan, denetimleri yapılmadan bu ruhsatlar verilmez. Bunu provoke eden bazı kesimler var… Kulaktan dolma bilgilerle bu meseleler yürümez” ifadelerini kullandı.

Dünyada herkesin madenler için birbirini bıçakladığını savunan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Oğan, “Bütün emtianın fiyatlarında beş kat, on kat, yirmi kat artan fiyatlar var. Herkes şu anda yer altı, yer üstü bütün zenginliğini işleme peşinde. Çünkü dünya böyle bir dönemden geçiyor. Böyle bir durumda birilerinin provokasyonuna bakarak ‘ya burada maden işletmesi istemiyoruz, fındığa zarar veriyor…’ Kahvede duyduğunuz şeylerle hareket ederseniz kamuoyunu provoke etmiş oluyorsunuz. Memleketimize zarar veriyoruz. Madenimizi çıkarttırmıyoruz. Herkes maden için birbirini bıçaklıyor diyorum, sen hala bana anlatıyorsun…” dedi.

Almanya, İsviçre ve Avrupa’nın her yerinde siyanürlü altın madenlerinin çalıştığını da savunan Oğan, şöyle konuştu.

“Özellikle bakıyorsunuz adamın kendi ülkesinde maden siyanürlü çıkıyor Almanya’da, İsviçre’de, Avrupa’nın her yanında, Amerika’da adamın çıtı çıkmıyor ama orada kurulmuş bir dernek Türkiye’de maden çıkarılacağı zaman geliyor burada dikiliyor, gösteri yapıyor. Bu oyuna gelmeyelim”

HABERE YORUM KAT