'Erdoğan'a seyahat yasağı getirilsin'

'Erdoğan'a seyahat yasağı getirilsin'
Alman Sol Parti Milletvekili Dağdelen, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Almanya'ya giriş yasağı getirilmesini istedi.

FRANKFURT - Alman Sol Parti (Die Linke) Milletvekili Sevim Dağdelen, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a seyahat yasağı uygulanmasını istedi.

Sol Parti'nin internet sitesinde yayımlanan basın açıklamasında, Erdoğan'ın İstanbul mitinginde yaptığı konuşmayı eleştiren Dağdelen, "İdam cezasını destekleyen Erdoğan, darbe girişimini kullanarak İslamcı bir diktatör olma yolunda ilerliyor" dedi.

Sol Parti'nin Uluslararası İlişkiler Sözcüsü olarak da görev yapan Dağdelen, Uluslararası Af Örgütü'nün Türkiye'deki mahkumlara yönelik işkence ve şiddet olaylarını rapor ettiğini dile getirdi. Başbakan Merkel'den AB müzakere süreci ve vize serbestisi gibi konularda doğrudan açıklamalar beklediklerini kaydeden Dağdelen, "Merkel bu meselelerden uzak durmaya devam ederse, Erdoğan yeni tehlikeler yaratmak için cesaret bulacaktır.

Avusturya Başbakanı Kern gibi isimleri El-Kaide jargonuyla inançsız olarak tanımlayan biriyle daha fazla iş birliği yapmak mümkün değil. Mülteci anlaşması iptal edilmedi. AB müzakere süreci artık mantıklı değil. Alman hükümeti Erdoğan'ın baskılarına devam etmesine izin vermemeli" ifadelerini kullandı.