'Erdoğan, yurt dışındaki Türkleri kullanıyor'

'Erdoğan, yurt dışındaki Türkleri kullanıyor'

Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya ve Avusturya'daki Türkleri kendi çıkarlarına alet ettiğini söyledi.

VİYANA - Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya'daki seçimlerde CDU, SPD ve Yeşiller partilerine oy verilmemesi çağrısı yapmasının ardından Avrupalı siyasetçilerden gelen tepki açıklamaları sürüyor.

Almanya'nın yanı sıra, Avusturyalı siyasetçiler de Erdoğan'ın bu açıklamasına tepki göstererek, Türkiye Cumhurbaşkanının ülkelerinin içişlerine karışmamasını istediler.

Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Almanya ve Avusturya'da yaşayan Türkleri kendi çıkarlarına alet ettiklerini söyledi.

Welt am Sonntag gazetesine “Erdoğan’ın başka ülkelerin içişlerine sürekli karışması, sadece Almanya’da olmuyor. Ben buna kesinlikle karşıyım” diye konuşan Kurz, Erdoğan'ın Almanya'da yaşayan Türk vatandaşlarını da kutuplaştırdığını ve Türkiye’deki anlaşmazlıkları Avrupa Birliği’ne taşıdığını ileri sürdü. 

Bakan Kurz, Ekim ayında Avusturya'da yapılacak ulusal konsey seçimleriyle ilgili benzer bir planı olması halinde, böyle bir karışmayı kesinlikle kabul etmeyeceğini de sözlerine ekledi.

ekran-resmi-2017-07-12-21.30.23.png

HABERE YORUM KAT