Erdoğan burgeri yapan işletmeci, dükkanı kapattı
Yayınlanma:
Güncelleme:
Almanya'da menüsüne Erdoğan burger adlı bir hamburger ekleyen işletme, gelen tehditler üzerine kapısına kilit vurmak zorunda kaldı.
KÖLN - Köln'de bulunan Urban Burgery adlı bir hamburger dükkanı, menüsüne keçi peynirli Erdoğan burgerini ekleyince Türk kökenli bazı vatandaşların tepkisini topladı. Çalışanlarının can güvenliğini sağlayamayacağı gerekçesiyle dükkanını bir süreliğine kapatan işletmeci, dükkana kamera sistemi kurduktan sonra yeniden açacağını belirtti.
Çalışanların bir kısmının Türk kökenli olduğu işletmede, Erdoğan burgerinin menüye eklenmesi üzerine 3 Türk personel de işi bıraktı. İşletmeci, çalışanlardan birinin ailesine Türkiye'ye giriş yasağı konulması endişesi yaşadığı için ayrıldığını belirtti.
Alman işletmeci, dükkanı yeniden açtıktan sonra Böhmermann kurabiyelerini de satışa sunacağını dile getirdi.
Fotoğraf: Urban Burgery Facebook
Avrupa