"Emeklilikte yurt dışındakilere haksızlık yapıldı"

"Emeklilikte yurt dışındakilere haksızlık yapıldı"

Berlin'de konuşan CHP Milletvekili Utku Çakırözer, "Yurt dışındaki Türklere emeklilik konusunda büyük haksızlık ve vicdansızlık yapıldı. Engellemek için çok uğraştık ama AKP - MHP çoğunluğu meclisten geçirdi. Anayasa Mahkemesi'ne başvurduk" dedi.

BERLİN - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Berlin Birliği, Almanya'nın başkenti Berlin'de Yurt Dışı Sorunları ve Çözüm Önerileri Çalıştayı düzenledi. CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer ve Gazeteci Oktan Erdikmen'in konuşmacı olarak katıldığı panelin açılışını, CHP Berlin Birliği Başkanı Kenan Kolat yaptı. 

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ

"Emeklilik düzenlemesi haksızlık"

Hükümetin emeklilik haklarının tırpanlandığı torba yasayı çıkararak, yurt dışında yaşayan vatandaşlara haksızlık yaptığını vurgulayan Utku Çakırözer, "Ben hem komisyonda hem de genel kurulda söz alarak, bunun bir ayrımcılık olduğunu söyledim. Her biriniz yarım asırdan fazla, kazandınız Türkiye'deki yakınlarınıza gönderdiniz. Ev aldınız, yatırım yaptınız. Bunların karşılığında emeklilik haklarınızın elinizden alınması haksızlıktır, vicdansızlıktır. Biz ne dersek diyelim, AKP ve MHP çoğunluğu bunu kabul etti ve maalesef yürürlüğe girdi" ifadelerini kullandı. 

"Türkiye'nin kulağı sizdedir"

Aramızda binlerce kilometre olsa da, Türkiye'nin kulağı sizdedir. Buradan güçlü bir ses çıktığında, Türkiye'de karşılık bulur. Geçtiğimiz dönemde kadınların tecavüzcüsüyle evlendirilmesine ilişkin yasa, gece yarısı kararnamelerine direndi. Kadınlar gerçek anlamda kararlı durdular ve partiler üstü mücadeleyle bu yasanın çıkmasını engellediler. Emeklilik konusu da böyleydi. Herkesi doğrudan ilgilendiren, finansal büyüklüğün ötesinde bir ayrımcılığı, bir haksızlığı ve bir vefasızlığı getiren bir düzenlemeydi" diye konuşan Çakırözer, Türkiye'de tek adam yönetimine karşı gittikçe büyüyen bir kitle olduğunu ve eninde sonunda Türkiye'yi hak ettiği yönetime kavuşturacaklarını kaydetti.

HABERE YORUM KAT