Emeklilik mağdurları dernek kurdu

Emeklilik mağdurları dernek kurdu

Emeklilikleri iptal edilen gurbetçiler, Almanya'nın Mainz şehrinde bir araya gelerek SGK Mağdurları Derneği'ni kurdular.

MAINZ - Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından emeklilikleri sahte çalışma nedeniyle iptal edilen bir grup gurbetçi, Almanya'nın Mainz şehrinde bir araya geldi. Emeklilik mağdurları, Mainz-Kastel'de bulunan Diyarbakır Restoran'da düzenlenen toplantıda SGK mağdurları Derneği'nin kurulmasına karar verdiler. 

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Toplantıda dernek başkanlığına Nurten Çelik, ikinci başkanlığa Burhan Duran getirilirken, genel sekreterliğe Zeynep Durhan ve saymanlığa da Ali Denizoğlu seçildi.

dsc_8372.jpg

Vatandaşlar, yurt dışında yaşayan yüz binlerce kişinin aynı şekilde emekli olduğunu kaydederek, "SGK yetkilileri bunu bilmelerine rağmen hiçbir şey demediler. Yıllarca bir şirketin üzerine yüzlerce kişi kaydettirildi. Bu hiç şüphe çekmedi. 1 Ağustos'ta yeni yasa çıktıktan sonra bizim emekliliklerimiz iptal edildi. Biz bu paraları sokaktan toplamadık. Çok zor durumda kaldık. Yetkililerden sorunlarımızın çözümü için destek bekliyoruz" ifadelerini kullandılar. 

Toplantıya CDU Hessen Eyalet Milletvekili İsmail Tipi de katılarak, vatandaşların sorunlarını dinledi.

emeklilik.jpg

HABERE YORUM KAT