Emeklilerden Öz Kayseri'ye ziyaret

Emeklilerden Öz Kayseri'ye ziyaret

Emeklilerin ziyaret ettiği Öz Kayseri firmasının kurucusu Hilmi Selçuk, "Almanya’ya geldiğimde en fazla 10 bin Türk vardı. Şimdi milyonlar olduk. Biz artık sadece ticaret değil, gönül de yapıyoruz" dedi.

WIESBADEN- DELKENHEIM - Almanya’da, gelenekselleşen ziyaret bu kez Atatürk'le gerçekleşti ve Türk emekliler duygusal anlar yaşadı. Sözcü'den Ali Gülen'in haberine göre, Dietzenbach Kasabası’ndaki Göçmenler Danışma Merkezi’nin, Türk emeklilerle 7 yıldır gerçekleştirdiği, Öz Kayseri firması ziyareti, bu yıl büyük kalabalık topladı.

Wiesbaden’in Delkenheim Kasabası‘ndaki Selçuk Ailesi’ne ait „ÖzKayseri Firması“nı ziyaret eden Türk emekliler, dostluk buluşması halini alan ziyarette, şirketin sahibi Hilmi Selçuk ve çalışanlarla özlem giderdi. Ziyarette, Atatürk fotoğraflı Türk bayrağının armağan edilmesi duygusal anlar yaşanmasına neden oldu.

Çok özel bir armağan

Dietzenbach Göçmenler Merkezi yetkilisi Hıdır Karademir ve Türk emekliler gurubu yöneticileri, Almanya’ya gelen ilk Türkler’den Hilmi Selçuk’a değerli bir armağan verdi. Selçuk için Atatürk fotoğraflı Türk bayrağı yaptıran Türk emekliler, mini törenle bunu armağan etti. Atatürk ve devrimlerinin hayranı olan Hilmi Selçuk, „Allah böyle bir lideri bizim millete nasip ettiği için çok mutluyuz, gururluyuz. Atatürk’ün kurduğu cumhuriyete ilelebet sahip çıkmalıyız“ dedi.

Bu tablo beni mutlu ediyor

Emeklilere daha sonra Öz Kayseri firması ürünleri takdim edildi. İşkembe çorbası ve diğer çorba ürünlerinin yanı sıra, pastırma ve kavurmanın tadına bakan emekliler, gelecek yılki randevu için yeniden sözleşti. 1961’de Almanya’ya gelen, 1969 yılından sonra Öz Kayseri firmasını kuran Hilmi Selçuk, „Almanya’ya geldiğimde en fazla 10 bin Türk vardı. Şimdi milyonlar olduk. Biz artık sadece ticaret değil, gönül de yapıyoruz. Emekli olsun, emeklilik yaşına gelmiş olsun veya gençlerimiz olsun, insanlarımızın sosyal faaliyette bulunmasını, zamanlarını dostluk köprüleri kurarak geçirmeleri önemli. Bugün birliğimizi, dirliğimizi gösteriyoruz. Burada her kesimden insanı görmek beni mutlu ediyor. Gurur verici bir tablo. Dünyaya böyle birlik mesajları vermeliyiz“ diye konuştu.

Yemekli sohbet toplantısı

Türk emekliler adına bir konuşma yapan Hıdır Karademir, başta Hilmi Selçuk olmak üzere kızı Seyhan Ertürk ve diğer Öz Kayseri çalışanlarına teşekkür etti. Türk emekliler, uzun süren sohbetli yemek toplantısının ardından, daha sonra Öz Kayseri tarafından kendilerini sunulan armağanları alarak evlerine döndüler.

ekran-resmi-2019-03-28-18.55.01.png

ekran-resmi-2019-03-28-18.55.34.png

HABERE YORUM KAT