Ege Denizi'nde art arda operasyon: Balıkçı ağlarına uyuşturucu paketleri takıldı

Ege Denizi'nde art arda operasyon: Balıkçı ağlarına uyuşturucu paketleri takıldı

Muğla’nın Milas ve Bodrum ilçeleri açıklarında son yılların en hareketli günleri yaşanıyor. Balıkçı ağlarına uyuşturucu paketleri takılmaya başladı.

Bodrum, Milas ve Didim açıkları son yılların en hareketli operasyonlarından birine tanıklık ediyor.

Sözcü muhabirinin yetkililerden ve tanıklardan edindiği bilgiye göre, Didim açıklarında seyreden kuru yük gemisi Ocean Blue isimli gemiden motor yatlara uyuşturucu aktarılacağı yapılacağı ihbarı üzerine düğmeye basıldı.

 

AKŞAM KARANLIĞINDA OPERASYONLAR BAŞLADI

Sözcü'den Yaşar Anter'in haberine göre, 26 Temmuz akşamı sahil güvenlik ve narkotik ekipleri o yatlardan ikisini Bodrum Yalıkavak açıklarında durdurmak istedi. Yatlardan biri Girit yönüne kaçarken, diğeri de değişik manevralarla Yunanistan’a ait adalara doğru izini kaybettirmeye çalıştı. Açılan ateşe rağmen durmayan yat sahil güvenlik botuna da çarparak hurdaya döndü. Kaptan ve yattaki 4 şüpheli gözaltına alındı.

İLK OPERASYON KURU YÜK GEMİSİNE

Afrika kıyılarından Ege kıyılarına geldiği belirtilen 92 metre uzunluğundaki kuru yük gemisine yönelik operasyonu bir görgü tanığı şunları anlattı:

“Denizde Didim tarafından geliyordum, sahil güvenlik ekiplerimiz kuru yük gemisine telsiz anonsu ile ‘motorları durdur, personeli güvertede topla, hareket etme’ dedi. Kuru yük gemisi ise bir anda rotasını değiştirme pozisyonuna geçip kaçma hazırlığı yaparken, sahil güvenlik botları bu kez ikinci uyarıyı yaptı ve geminin motorlarının durdurulmasını sağladı. Ondan sonra Ocean Blue isimli kuru yük gemisinin getirdiği uyuşturucuları motoryatlarla Muğla kıyılarına taşımaya çalıştıklarını öğrendik. Gemi şu anda Güllük'te ve aramalar devam ediyor.”

12 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Afrika kıyılarından aldığı yüksek miktarda uyuşturucuyu motor yatlarla Bodrum ve Milas kıyılarından karaya çıkarmaya çalışan uyuşturucu şebekesine yönelik operasyonda kuru yük gemisindeki 12 kişi gözaltına alınırken, gemi de Güllük Limanı’na çekildi.

 

BALIKÇILAR 10’AR KİLOLUK PAKET HALİNDE UYUŞTURUCU BULDU

Olaya ilişkin en çarpıcı gelişme ise bu sabah saatlerinde yaşandı. Güllük Körfezi'ndeki Kazıklı, Kıyıkışlacık ve Zeytinlikuyu koylarında ağ atan balıkçıların yaklaşık 10'a kilogramlık paketler halinde deniz yüzeyinde buldukları uyuşturucu paketlerini jandarma ve sahil güvenliğe teslim ettikleri öğrenildi.

Didim açıklarında avlanan Bodrumlu bir balıkçı ise denizde bulduğu 13 kilogramlık poşeti sahil güvenlik ekiplerine teslim etti.

HABERE YORUM KAT