Dünya Tarihine Geçti! 16 Aydır Karantinada Olan Muzaffer Kayasan'ın 85 Testi de Pozitif Çıktı

Dünya Tarihine Geçti! 16 Aydır Karantinada Olan Muzaffer Kayasan'ın 85 Testi de Pozitif Çıktı

İstanbul'da yaşayan 56 Muzaffer Kayasan, kasım 2020'de koronavirüse yakalandı. Lösemiyle de mücadele eden Kayasan'ın bağışıklığı, ilaç kullanımı yüzünden düştü. Kovid pozitif olduğu günden bu yana 85 test yaptıran Kayasan, hepsinde pozitif çıktı.

İstanbul Sarıyer'de yaşayan 3 çocuk babası Muzaffer Kayasan, 2020 yılında yakalandığı koronavirüs hastalığından, 86. test sonunda kurtuldu. Lösemi hastası olduğu süreçte kullandığı ilaçlar nedeniyle bağışıklığı düşük olan talihsiz adamın yaptırdığı 85 test de pozitif çıktı. 470 gün karantinada kalan Kayasan'ın esareti nihayet sona erdi.

Muzaffer Kayasan, 3 yıl önce lösemi nedeniyle kemik iliği nakli oldu. Tedavisi nedeniyle sürekli bağışıklık baskılayıcı ilaçlar kullanmak zorunda kalan Kayasan, 19 Kasım 2020'de koronavirüse yakalandı.

Kayasan, hastalığı atlatmasına karşın PCR testi 16 ay boyunca bir türlü negatife dönmedi. Yaşanan bu ilginç durum basında yer alınca tüm dünyanın gözü Kayasan'ın üzerine çevrildi.

Dünyanın çeşitli ülkelerinden bilim adamları Kayasan'ı telefonla arayarak çevirmen aracılığıyla bilgi aldı. Herkesin şaşırıp kaldığı bu durum nedeniyle Kayasan, 470 gün boyunca yaptırdığı 85 testte en uzun süre pozitif çıkan ve karantinada kalan hasta olarak tarihe geçti.

Esaret Nihayet Sona Erdi

Sabah'tan Ceylan Torlak'ın haberine göre Muzaffer Kayasan, önceki gün yaptırdığı 86. testte sonunda negatife dönmeyi başardı. Testinin negatif çıkmasının ardından Kayasan adeta çocuklar gibi sevindi.

Testi negatif çıktıktan sonra ilk iş olarak 4 aylık torunu Gökay Emin'i öpüp sarıldığını dile getiren Kayasan, 'Torunumu daha önce hep camın arkasından sevmiştim. Sarılıp öpememiştim. Ona ilk kez sarılmak muhteşem bir duygu.

2 oğlan bir kız olmak üzere 3 çocuğum var. Büyük oğlum Gökhan'ın oğlu Gökay Emin 4 aylık. Kızım Azra Toker'in Defne isminde 1 yaşında kızı var. Defne ve Gökay Emin'e sarılarak hasret giderdim. Herkes maske, mesafe ve hijyene özen göstersin. Hep beraber koronavirüsü yenelim' dedi.

Kovid-19'un hayatından 16 ayı çaldığına dikkat çeken Kayasan, 'Koronavirüse yakalanmadan önce 2.5 yıl lösemi ile savaştım. Tam lösemiyi atlattım derken koronavirüse yakalandım. Allah'ıma şükürler olsun şimdi sağlığıma kavuştum.' dedi

Kaynak:Sabah
Fotoğraf:AA

HABERE YORUM KAT