Dortmund ilk Müslüman kreşini açıyor

Dortmund ilk Müslüman kreşini açıyor

Almanya Dortmund'da Türk eğitim merkezinin harap binası yıkılacak ve yerine türünün ilk örneği olacak olan bir "Müslüman kreşi" yapılacak.

Almanya'da Dortmund'un Nordstadt semtindeki Westhoffstraße'de şimdiye kadar bir Türk eğitim merkezi bulunuyordu. Şimdi bu merkez yıkılacak ve yerine Dortmund'da türünün ilk örneği olan bir Müslüman kreşi yapılacak.

Söz konusu yerde bulunan Türk eğitim merkezi bir zamanlar en iyi günlerini geçirdi. Nordstadtblogger'a göre, ancak merkez şu an harap durumda ve yıkılması kaçınılmaz görünüyor.

YENİ KREŞİN SPONSORU...

Dortmund'un Nordstadt semtindeki eğitim merkezi DİTİB tarafından işletiliyor. Almanya genelinde 900 camiyi temsil eden bu çatı kuruluş, şimdi "100'den fazla çocuk için yeni bir kreş inşaatı" için yatırımcı olarak hareket edecek.

Mannheim'da, Lalezar derneği tarafından işletilen bir Müslüman kreşi örnek teşkil ediyor. Dortmund Belediyesi'ne göre dernek, bağımsız gençlik hizmetleri sunan tanınmış bir kuruluş ve Dortmund'daki yeni kreşin sponsorluğunu da üstlenecek.

Sofra duaları gibi dini ritüeller Dortmund'daki bu kreşte günlük yaşamın bir parçası olacak.

ENDİŞELER VAR

Ancak Dortmund'da bir Müslüman kreşi kurulması planına ilişkin endişeler de var. Bunun nedeni DİTİB hakkında son dönemde Alman medyasında çıkan haberler...

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş ve DİTİB'in Almanya'daki camilerde imamların vaazlarını belirlediği ve buradaki Türkleri "kışkırttığı" yönünde çıkan haberler nedeniyle, söz konusu okul için bazı kesimler endişe duyuyor...

ARTI49

HABERE YORUM KAT