DİTİB: Hedefimiz İslam’ı Almanya'da resmi din yapmak

DİTİB: Hedefimiz İslam’ı Almanya'da resmi din yapmak

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), ikincisi düzenlenen 'Dernek Başkanları İstişare Toplantısı'nda (DBİT), dernek yöneticileri ile bir araya geldi.

Köln Genel Merkez Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya, genel merkez yönetimi, Baden ve Hessen eyaletlerinin DİTİB dernek başkanları katıldı.

İstişare toplantısı Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. DİTİB Genel Başkan Yardımcısı Erdinç Altuntaş yaptığı selamlama konuşmasında, başarılı olabilmek için iletişim ve istişarenin önemine vurgu yaptı. Altuntaş, derneklerin, eyaletlerin ve merkezin bir arada çalışmasıyla güçlü bir istişare zinciri oluşturmanın gerekliliğini belirtti.

Dernek başkanlarını DİTİB teşkilatının temel taşı olarak gördüğünü ve onların hizmetinin kıymetli olduğunu ifade eden Altuntaş, DİTİB’in Almanya genelinde 900'e yakın derneği ile büyük bir sorumluluk taşıdığını belirtti. Müslüman toplumun beklentilerine uygun hizmet sunmak için derneklerin önemine de dikkat çeken Altuntaş, "Hedefimiz İslam’ın Almanya'da resmi bir din olmasını sağlamak, yani kamu tüzel kişilik hakkını elde etmektir." dedi.

HABERE YORUM KAT