Dönerciler dolandırıcıların hedefinde

Dönerciler dolandırıcıların hedefinde

Avrupa'daki Türk dönercileri, Türkiye'de otelde, havalimanında rehin kalan müşteri gibi arayarak para isteyen dolandırıcılar türedi. Lollar Adana Grillhaus İşletmecisi Kahraman Yıldırım, 5 bin avrosunu nasıl kaptırdığını anlattı.

LOLLAR - Almanya'nın Hessen eyaletinde bulunan Lollar kasabasında restoran işleten Kahraman Yıldırım, dolandırıcıların kurbanı oldu. Kendisini Antalya'dan arayan ve müşterisi olduğunu söyleyen dolandırıcılara inanan Yıldırım, 5 bin avrosunu kaptırdığı dolandırıcıların dükkanı ve kendisi hakkında birçok bilgi verdiklerini kaydetti. 

"Başkasının başına gelmesin"

Kendisini ilk önce otel müdürü olarak tanıtan birinin aradığını dile getiren Yıldırım, "Ailenin otelde rehin kaldığını söylediler. Sonra telefonu Almanca konuşan kişiye verdiler. Bana yalvardılar, yardımcı olmamı istediler. Çoluk çocuk perişan oldular diye düşünüp, iyi niyetle önce 2750, sonra 2250, toplamda 5 bin avro gönderdim. Bir anlık boşluğuma geldi. Adres bilgilerini verince, ismimi falan söyleyince inandım. Dalga geçenler olacaktır ama aynı şey başkalarının başına gelmesin diye bunu olayı duyurmaya karar verdim. Ben böyle bir haber okumuş olsaydım, asla inanmazdım" dedi.

"Parayı çekenlerin adı, telefonu belli"

Dolandırıldığını anlayınca Alman polisine gidip şikayetçi olduğunu söyleyen Yıldırım, "Antalya polisini de aradım. Onlar konsolosluk üzerinden savcılığa bildirmemi söylediler. Beni arayanların telefonu belli. Bankadan parayı çekenlerin adı soyadı belli. Polisin bunları yakalamasını istiyorum. Bunlar çok profesyonel çalışan bir şebeke. Yetkililer istese bunları bir günde çıkarırlar. Suçluların bulunup cezalandırılmasını istiyorum" ifadelerini kullandı.

42f17506-b766-417b-8a6c-0c5db4c2b399.jpg

HABERE YORUM KAT