Dm o ürün için tüketicileri uyardı! Alerji tehlikesi olabilir...

Dm o ürün için tüketicileri uyardı! Alerji tehlikesi olabilir...

Dm market, müşterilerini içinde alerjen madde içermesi nedeniyle bir ürününü tüketmemeleri konusunda uyarıyor.

Dm marketleri daha çok vücut bakım ve kozmetik ürünleri ile tanıyor anca müşteriler Dm marketlerinde aynı zamanda bakkaliye ürünleri de bulabilirler. Şimdi ise market müşterilerini bir ürünü tüketmemeleri konusunda uyarıyor. 

Ürün müşterilerin sağlığına zararlı olabilir

Muz, üzüm ve yaban mersinli 250 mililitrelik proteinli dmBio smoothie ürünü şirketin açıklamasına göre, smoothie'nin eser miktarda fıstık, susam ve diğer kuruyemişler içeriği ve alerjik bünyeye sahip tüketiciler için kötü sonuçlar doğurabileceği sebebiyle geri çağırılıyor.

Dm, alerjen etiketlemesi içerikle eşleşmediği için bir geri çağırma başlattı. Alerjisi olan müşterilerin ürünü tüketmemeleri öneriliyor. Aksi taktide çeşitli sağlık sorunları ortaya çıkabilir.

Belirtiler tüketiciler arasında farklılık gösterebilir

Alerjisi olan kişilerde tüm ağız, burun ve boğaz bölgesinde mukoza zarında şişme meydana gelebilir. Gastrointestinal semptomlar da mümkün, bu nedenle tüketiciler mide bulantısı, kusma, gaz ve ishal görülebilir.

Ayrıca smoothie tüketimi solunum yollarında bronşların ve cildin daralması gibi reaksiyonlara yol açabilir. Böyle ciddi belirtiler dikkate alınarak mutlaka doktora başvurulması gerekiyor.

Müşteriler paralarını nasıl geri alır?

"dmBio proteinli smoothie, 250ml" satın alan tüketiciler dm şubelerine ürünü geri getirebilirler. Makbuz ibraz edilmese bile satın alma bedeli iade edilecektir.

Fıstık, susam veya diğer kuruyemişlere alerjisi olmayan tüketiciler, smoothie içmeye devam edebilirler.

Haber Çeviri: Tuğba 
Fotoğraf: Unsplash - dtuksar

HABERE YORUM KAT