'DİTİB camileri FETÖ'ye verilecek'
BERLİN - Albayrak ailesine ait olan hükümet destekçisi Yeni Şafak gazetesi bugün “Almanya çıldırmış” manşetiyle çıktı. Almanya’nın Türkiye’ye savaş açtığını iddia eden gazete, “Diyanet’e bağlı imamlara 'casusluk' iftirasıyla soruşturmalar açan Berlin yönetimi, camilere el koyup FETÖ’ye teslim etmeyi planlıyor. Pensilvanya pazarlıklar için Hayrettin Özkul, Abdullah Aymaz ve Hilmi Baykan’ı görevlendirdi” ifadelerini kullandı.
Alman istihbaratı BND’nin Almanya’daki camilerde görevli imamlara 'casusluk' suçlaması yaptığı ve FETÖ yöneticileriyle pazarlık yaptığını ileri süren Yeni Şafak ‘MİT’in bir süre önce BND'ye sunduğu dosyada FETÖ elebaşları olarak nitelenen Hayrettin Özkul, Abdullah Aymaz ve Hilmi Baykan, camilerin yönetimine ilişkin Alman hükümeti ile masaya oturdu’ iddiasında bulundu.
Haberde kullanılan ifadeler şu şekilde:
“Bu görüşmelerde teröristler Özkul, Aymaz ve Baykan, AK Parti'nin Müslüman Kardeşler'in bir parçası olduğu, radikal İslam'ı körüklediği, bu nedenle Almanya'daki camilerin örgüte verilmesi gerektiğini söyledi. FETÖ'cüler ayrıca bu camiler dışında bazı eğitim kurumlarının da kendilerine verilmesini isteyerek diğer Müslüman grupları da organize etme amacı güttüklerini ifade etti.
FETÖ'nün, camilerin yönetimini denetim altına alarak Almanya'da Türklerle birlikte tüm Müslümanları kontrol altında tutumayı amaçladığı ifade ediliyor. Cami cemaatlerinin denetimini de tek elde toplamak isteyen FETÖ'cüler, projelerinde başarılı olurlarsa gurbetçileri tek tek fişleyerek BND'ye jurnalleyecek. DİTİB görevlilerine yönelik operasyonların başlamasına neden olan ihbar mektuplarının yazarı Volker Beck'in de bu ülkedeki FETÖ kuklalarından olduğu belirtiliyor. Mektuplar sonrası 71 imam hakkında gizli soruşturma başlatan BND, 4 imamın evine de baskınlar yapmıştı.”
