DİTİB, Almanya'da imam yetiştirecek

DİTİB, Almanya'da imam yetiştirecek

Diyanet İşleri Türk İslam Birliği, Türkiye'den gelen imamların yerine, Almanya'daki camilerde görev vermek üzere kendi imkanlarıyla imam yetiştireceğini duyurdu.

KÖLN - Son dönemde Alman kamuoyunda, imamların AKP hükümetinin etkisinde olduğu iddiasıyla eleştirilere maruz kalan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), Almanya'da imam yetiştireceğini açıkladı.

Basın toplantısında konuşan DİTİB Genel Başkanı Kazım Türkmen, ne kadar imam yetiştirirlerse, Türkiye'den o kadar az din görevlisi geleceğini dile getirdi. Kurum bünyesinde 2 yıl sürecek kurslara katılacak olan adayların, Dahlem'de yatılı eğitim görecekleri ve eğitimlerin ağırlıklı olarak Almanca verileceği kaydedildi.

Kurslara, Almanya'da yetişen ve Almanya veya Türkiye'de ilahiyat eğitimi almış kişiler başvurabilecek.

Federal hükümet parayı kesmişti

Federal Almanya İçişleri Bakanlığı'nın Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'nden (DİTİB) gelen yeni proje başvurularını 2017 yılından bu yana kabul etmediği biliniyor.

Almanya, DİTİB kuruluşlarına 2016 yılında 3 milyon 270 bin avro, 2017 yılında ise 1 milyon 470 bin avro proje desteği vermişti.

Seçim döneminde çok sayıda caminin AKP seçim bürosu gibi kullanılmasının ve cami önlerinden AKP otobüsleri kaldırılmasının ardından DİTİB'in tarafsızlığı tartışmaya açılmıştı. DİTİB Genel Sekreteri Bekir Alboğa da, AKP'den milletvekili aday adayı olmuş ancak listeye girememişti.

HABERE YORUM KAT