Deniz Yücel artık özgür

Deniz Yücel artık özgür

Erdoğan'ın terörist olduğunu iddia ettiği ve 'Ben varken hapisten çıkamaz' dediği Alman gazeteci Deniz Yücel hakkında tahliye kararı verildi. Yurt dışına çıkış yasağı yok.

FRANKFURT - Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın terörist olduğunu iddia ettiği ve 'Ben varken hapisten çıkamaz' dediği Alman gazeteci Deniz Yücel, serbest bırakıldı. Yücel'e yurt dışına çıkış yasağı da konulmadı.

Yücel'in serbest bırakılmasına ilişkin kararı, Avukatı Veysi Ok, Twitter hesabından "Ve nihayet müvekkilim Deniz Yücel hakkında tahliye kararı çıktı. #gazeteciliksuçdeğildir" açıklamasıyla duyurdu.

Welt gazetesi, Almanya Dışişleri Bakanlığı'ndan bir yetkilinin önümüzdeki dakilalarda ve saatlerde neler yaşanacağını beklemek gerektiğini söylediğini yazdı. 

Başbakan Binali Yıldırım, Deniz Yücel'in tutuklanma kararını kendisinin vermediğini ve en kısa zamanda serbest kalmasını umduğunu söylemişti. 

"Tahliye kararı herkesin bugüne kadar çaba harcadığı bir konuydu"

Alman Hükümet Sözcüsü Yardımcısı Ulrike Demmer, bugün başkent Berlin'de düzenlenen basın toplantısında, Yücel'in tahliye edilmesinden büyük memnuniyet duyduklarını belirtti.

Bu konunun kendileri için çok önemli olduğunu Başbakan Angela Merkel'in de dün Başbakan Binali Yıldırım ile yaptığı görüşmeden sonra düzenlenen ortak basın toplantısında dile getirdiğini anımsatan Demmer, "Yücel'in tahliye edilmesi, herkesin bugüne kadar çaba harcadığı bir konuydu." dedi.

"Türk adaletine teşekkür ederiz"

Basın toplantısına katılan Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Rainer Breul da Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'in bu konuda geçen haftalarda yoğun çabaları olduğuna hatırlatarak, Yücel'in serbest bırakılmasını olumlu karşıladıklarını kaydetti.

"Türk adaletine teşekkür ederiz." diyen Breul, bu konuda henüz ayrıntılı bilgilere sahip olmadıkları için daha fazla açıklama yapamayacağını kaydetti. 

Bir gazetecinin "Yücel'in serbest bırakılması karşılığında Alman hükümetinin Türkiye'ye verilen Leopard tipi tankların modernleştirileceği vaadinde bulunup bulunmadığı" şeklindeki soruyu da kesin bir dille reddeden Breul, Yücel'in serbest bırakılması konusunda Türk hükümeti ile hiçbir gizli anlaşmanın yapılmadığını söyledi.

Deniz Yücel kimdir?

Deniz Yücel, 1973 yılında Almanya'nın Frankfurt kenti yakınlarındaki Flörsheim am Main kentinde Türk kökenli bir ailenin oğlu olarak dünyaya geldi. 1996 yılında Berlin'e giderek Berlin Hür Üniversitesi'nde siyasal bilimler öğrenimi gördü. 1999 yılında serbest yazar olarak başladığı gazetecilik kariyerini çeşitli gazete, dergi, radyo ve internet portallarında sürdürdü. 2007-2015 yılları arasında sol tandanslı Tageszeitung gazetesinde editörlük yaptı. 2013 yılındaki Gezi protestolarını konu alan "Her Yer Taksim" adlı kitabı 2014 yılında yayımlandı. Yücel, 2015 yılından itibaren de "Die Welt" gazetesinin dahil olduğu WeltN24 medya grubunda Türkiye muhabiri olarak çalışmaya başladı.

 

HABERE YORUM KAT
2 Yorum