'Demokrasi dışı kararlar alınmamalı'

'Demokrasi dışı kararlar alınmamalı'

CHP Münih'i ziyaret eden SPD Federal Milletvekili Dr. Karl-Heinz Brunner, İstanbul seçimlerine ilişkin demokrasi dışı bir karar alınması halinde, bunun Avrupa'da kabul görmeyeceğini belirtti.

MÜNİH - Alman Sosyal Demokrat Partisi (SPD) Federal Almanya Milletvekili Dr.Karl-Heinz Brunner, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Münih örgütünü ziyaret etti.

CHP Münih Başkanı Gülbey Kılıç, Bavyera-Münih Sekreteri Bahar John,Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Ünaldı ve gençlik kollarından Utku Öziz ile görüşen Dr. Brunner, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik saldırıyı kınadıklarını belirtti ve Kılıçdaroğlu'nu arayarak geçmiş olsun dileklerini iletti.

'Demokrasi dışı kararlar alınmamalı'

Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul'u halkın iradesiyle kazanmış bir belediye başkanı olduğunu hatırlatan Dr. Brunner, "YSK’nın süreci uzatmasını anlamıyoruz. Demokrasi dışı kararlar alınmamalı. Aksi takdirde bu kararlar Avrupa ülkeleri nezdinde kabul görmez" dedi.

CHP Münih Başkanı Gülbey Kılıç ise Bavyera eyaletinde yaşayan yabancıların sorunları ile ilgili bilgi verdiği Dr.Brunner’i Türkiye’ye davet etti. Dr. Brunner de daveti memnuniyetle kabul ettiğini belirterek, "En yakın zamanda Alman parlamento heyeti ile Ankara’ya ziyarete bulunacağız. CHP Genel Merkezi'ni de ziyaret edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 2 saat süren görüşmenin ardından, taraflar bundan sonraki süreçte düzenli olarak bir araya gelerek görüş alışverişi yapmak istediklerini belirttiler. 

whatsapp-image-2019-05-03-at-16.53.43.jpeg

HABERE YORUM KAT
1 Yorum