Demiryolları Almanlara veriliyor

Demiryolları Almanlara veriliyor

Alman Der Spiegel dergisi, Türkiye'nin demiryollarını Almanya'nın mali yardımıyla Siemens başkanlığındaki bir konsorsiyuma vermek istediğini yazdı.

BERLİN - Almanya'nın haftalık haber dergisi Der Spiegel, Türk hükümetinin ülkedeki demiryollarını Almanya'nın mali ve teknolojik desteğiyle modernize etmeyi planladığını öne sürdü.

DW Türkçe'nin aktardığına göre Türkiye yeni hızlı tren hatlarının açılmasının öngörüldüğü projeyi uluslararası Alman şirketi Siemens başkanlığındaki bir konsorsiyuma teslim etmek istiyor. Proje kapsamında, hızlı tren ağının örülmesinin, demiryollarına modern sinyal tekniğinin yerleştirilmesinin ve eski demiryolu ağının da modernize edilmesinin planlandığı belirtiliyor.

Der Spiegel'in haberinde, projenin toplam maliyetinin 35 milyar avroyu bulacağına, yeni trenlerin alımının da bu maliyete dahil olduğuna yer verildi.

Der Spiegel, Türk hükümetinin bu doğrultuda üç ay önce Alman hükümetine başvurduğunu ve hükümetlerarası gizli görüşmelerin yürütüldüğünü öne sürdü.

Öte yandan firmadan yapılan açıklamada, konuyla ilgili henüz bir anlaşma sağlanamadığı ancak görüşmelerin sürdüğü belirtildi. 

HABERE YORUM KAT